10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportCristian Diaconescu, posibil candidat PDL la prezidenţiale? Vezi cine l-ar susţine

Cristian Diaconescu, posibil candidat PDL la prezidenţiale? Vezi cine l-ar susţine

Surse din PDL spun că viitorul candidat la Preşedinţie agreat de Traian Băsescu este chiar consilierul său, Cristian Diaconescu, care ar urma să ocupe şi un viitor loc de lider, fie al PDL, fie al unei grupări a forţelor de dreapta, informează Realitatea.net.

În acest fel, Traian Băsescu încearcă să se pună de acord cu gruparea Blaga, care l-ar agreea pe Diaconescu, în dauna aripii Udrea-Falcă, care nu pare că ar putea coagula majoritatea liderilor pentru a câştiga leadershipul grupării favorabile lui Traian Băsescu, porivit NewsIn.

Unul dintre atuurile lui Diaconescu în contextul descris este tocmai posibilitatea de a coagula sprijin şi din zona uselistă de stânga, zona de unde provine, fiind unul dintre foştii lideri PSD de marcă.

Cristian Diaconescu, care a ocupat în trecut funcţiile de ministru de externe şi al justiţiei, a părăsit PSD în 2010 şi a plecat odată cu ceilalţi “rebeli” pentru a forma UNPR. El a fost chiar preşedinte de onoare al formaţiunii lui Gabriel Oprea.

În luna mai a anului trecut, Diaconescu a demisionat din UNPR şi din funcţia de senator după ce a fost numit în postul de consilier prezidenţial.

MRU: Opoziţia trebuie să îăşi desemneze un candidat la prezidenţiale

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, un alt posibil candidat al dreptei la preşedinţie, a declarat sâmbătă că este nevoie ca opoziţia să-şi desemneze cât mai repede un candidat pentru alegerile prezidenţiale şi a susţinut că preşedintele trebuie să fie ales în continuare de popor, nu de Parlament, transmite corespondentul NewsIn.

„Partidul Forţa Civică o spune foarte clar că nu este de acord cu alegerea preşedintelui de către Parlament. Această alegere trebui făcută prin vot popular, ca şi până acuma. Cel ales în această primă demnitate în stat trebuie să aibă un înalt grad de responsabilitate în raport cu aşteptările cetăţenilor, în timp ce alegerea acestuia de către Parlament ar transforma funcţia prezidenţială într-una simbolică”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, la Braşov, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

Fostul premier a precizat că va deschide în curând, în interiorul Opoziţiei, discuţia despre desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidenţiale, în funcţie de rezultatul acestor discuţii urmând ca Forţa Civică să ia o decizie legată de această problemă. „Timpul devine inamicul nostru. Nu vrem să fim puşi, din nou, în situaţia de astă-toamnă, când în două luni lumea s-a aşteptat să facem minuni. Acest lucru nu este posibil, asfel că acum dorim să luăm deciziile necesare în timp util. Vrem să discutăm despre alegerea unui candidat care să corespundă «portretului robot» al preşedintelui pe care şi-l doreşte poporul. Nu am stabilit un termen precis pentru aceste discuţii, dar vrem să le demarăm cât mai curând”, a mai declarat preşedintele Partidului „Forţa Civică”.

Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă