11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCristian Ghinea, consilier de stat pe afaceri europene: Când Dacian Cioloş îți...

Cristian Ghinea, consilier de stat pe afaceri europene: Când Dacian Cioloş îți cere ceva, nu refuzi

Cristian Ghinea a anunţat, luni, pe Facebook, că va fi consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, după ce a acceptat propunerea făcută de premierul Dacian Cioloş. 

"Premierul Dacian Cioloş mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zonă de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol", a scris, luni, Cristian Ghinea, pe contul lui de Facebook. 
  
Ghinea a precizat că locul său în Consiliul Director al ONG-ului CRPE va fi luat de Alexandra Toderita, care se va alătura lui Ciprian Ciucu și lui Dragoș Dinu. 
  
"Pentru mine va fi o trecere interesantă, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult. E însă ceva ce trebuie făcut la un moment dat în viață. Iar când Dacian Cioloş, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îți cere ceva, nu refuzi. Pentru un think-tanker e un traseu banal în Vest: oameni care ajung în poziții înalte se uită în jur și caută idei", a adăugat el.  

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a citi mesajul integral postat de Cristian Ghinea pe Facebook.

De asemenea, Dilema Veche, unde Ghinea a fost colaborator, a scris pe Facebook că Ghinea a acceptat postul de la Guvern. 

”Întrerupem programul obișnuit pentru o știre importantă: Cristian Ghinea pleacă de la DILEMA veche la Guvern. Instituțiile statului trebuie să afle un lucru: Cristi Ghinea e foarte bun, e o plăcere să lucrezi cu el. Îi dorim succes!”, a scris Dilema Veche pe Facebook. 

Cristian Ghinea, până acum think tank-ul Centrul Român de Politici Europene, a absolvit studiile de licență la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

De asemenea, Ghinea a urmat, între anii 2007 și 2008, un master în cadrul universității London School of Economics. Printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituțională a UE, democratizarea, studiile media, transparența în administrația publică și Republica Moldova.

El a scris o rubrică politică saptămânală în revista Dilema veche, la care a coordonat şi paginile de politică internațională „La fața locului”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă