14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCristian Ghinea, propus pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene

Cristian Ghinea, propus pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene

Premierul Dacian Cioloș l-a propus, marți, pe consilierul de stat pe afaceri europene, Cristian Ghinea, pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene, după ce Aura Răducu a demisionat, luni, la cererea șefului Executivului.

Cristian Ghinea, a fost think tank-ul Centrul Român de Politici Europene. El a absolvit studiile de licență la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Între anii  2007 și 2008, Ghinea a urmat cursurile unui master din cadrul universității London School of Economics. Printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituțională a UE, democratizarea, studiile media, transparența în administrația publică și Republica Moldova.

El a scris o rubrică politică saptămânală în revista Dilema veche, la care a coordonat şi paginile de politică internațională „La fața locului”.

În 30 noiembrie, Cristian Ghinea a anunţat, pe Facebook, că va fi consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, după ce a acceptat propunerea făcută de premierul Dacian Cioloş. 

Carmen Aura Răducu a demisionat, luni, din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Ea a precizat, într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului, că premierul i-a cerut demisia, din cauza modului în care ea și-a îndeplinit obiectivele pe termen scurt.

Carmen Aura Răducu a mai spus că a acceptat să fie parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloș cu gândul că va reuși să introducă „o nouă abordare şi un nou tip de management” în domeniul fondurilor europene.

Este a doua demisie din Guvernul premierului Dacian Cioloș. În urmă cu două săptămâni, ministrul Muncii, Ana Costea, și-a depus demisia, în contextul discuțiilor stârnite de Legea salarizării bugetare.

Aura Răducu a lucrat ca expert în finanțări europene și internaționale la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Ea are o bogată experiență în domeniul fondurilor europene. Ministrul demisionar a lucrat și ca manager de program și politici UE în cadrul Direcției Generale Politici Regionale (DG REGIO) a Comisiei Europene.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă