21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportCristian Preda: Am demisionat din conducerea PDL pentru că am asumat ca...

Cristian Preda: Am demisionat din conducerea PDL pentru că am asumat ca obiectiv 30% la alegeri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, joi, că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului întrucât a asumat obiectivul ca PDL să obţină 30% la alegeri, iar la Convenţia din vară a cerut votul militanţilor între altele pentru proiectul ARD, dezavuat acum, potrivit Mediafax.

“Mi-a dat demisia pentru că pe de o parte eu am asumat ca obiectiv electoral 30% din voturi la alegerile din 9 decembrie şi am atins mult mai puţin. Nu mă pot dezice de acest lucru. Nu am putut ignora faptul că ne-am fixat drept obiectiv obţinerea a 30% şi am reuşit doar 17%”, a precizat Preda.

El a spus că al doilea motiv este dat de faptul că, la Convenţia Naţională din 30 iunie la care a fost ales prim-vicepreşedinte, a cerut votul militanţilor PDL între altele pentru proiectul unificării şi împrospătării ofertei de centru-dreapta.

“Eu am fost cel care a cerut în Convenţie să facem o alianţă cu PNŢCD, cu Noua Republică şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, pentru că în momentul acela nu era la Forţa Civică. Imediat după închiderea urnelor, mai mulţi colegi au considerat că proiectul nu a fost viabil. Eu cred în continuare că acest proiect trebuie urmărit. Pentru că este dezavuat de colegi, consider necesar să-mi depun mandatul”, a spus Cristian Preda.

Întrebat dacă nu putea aduce argumente pentru a-şi convinge colegii de aceste lucruri, Preda a răspuns: “Din păcate, am văzut o majoritate covârşitoare care e de altă părere”.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să convoace în februarie 2013 CNC al partidului care să stabilească data Convenţiei Naţionale la care ar urma să fie aleasă o nouă conducere.

În şedinţa de vineri, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase luni că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

BEC a stabilit că alegătorii ce au domiciliul în străinătate și reședința în țară din 11 aprilie nu vor vota la alegerile locale

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, marţi, o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă