18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportCSM amână luarea unei decizii în ceea ce o priveşte pe Alina...

CSM amână luarea unei decizii în ceea ce o priveşte pe Alina Bica

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat luarea unei decizii în cazul raportului Inspecţiei Judiciare privitor la încălcarea Codului deontologic de către Alina Bica, odată cu apariţia fotografiilor în care fostul şef al DIICOT apare alături de Elena Udrea într-o excursie la Paris.

Surse din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au declarat miercuri, pentru Mediafax, că decizia de amânare a fost luată pentru ca Alinei Bica să i se aducă la cunoştinţă raportul Inspecţiei Judiciare şi pentru a i se da posibilitatea să îşi prezinte apărarea.

Citeşte şi: Inspecţia Judiciară: Alina Bica a încălcat normele deontologice în excursia la Paris

Faptul că Alina Bica a încălcat Codul deontologic nu o afectează decât în măsura în care, dacă ar fi achitată în mod definitiv de instanţa de judecată, ar trebui să fie evaluată de Consiliul Superior al Magistraturii, ca orice magistrat. Bica este în prezent suspendată din magistratură, fiind arestată într-un dosar de corupţie.

Conducerea CSM a sesizat Inspecţia Judiciară, în 31 octombrie 2014, pentru a face verificări în cazul cererii Alinei Bica, atunci procuror-şef al DIICOT. Sesizarea a fost făcută după ce fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica şi cu fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii Anamaria Topoliceanu au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014". De asemenea, pe blog au fost publicate şi facturi din timpul şederii la Paris.

Citeşte şi: Prima reacție a CSM după apariția fotografiilor cu Alina Bica și Elena Udrea la Paris

Alina Bica a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să facă, prin Inspecţia Judiciară, verificări privind aceste imagini, precizând că nu comentează aspecte ce ţin de viaţa privată, din timpul unui concediu de odihnă. Ulterior, Bica şi-a retras cererea.

Elena Udrea declara, în 30 octombrie, după publicarea fotografiilor, că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizând că va da în judecată hotelul care a furnizat notele de plată. Udrea preciza că vizita ei la Paris a fost în weekend-ul de Valentine's Day, în 2014, iar Alina Bica urma să participe la o acţiune la Haga, unde a şi plecat ulterior.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă