10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCSM a respins cererea privind demisia lui Mircea Negulescu din magistratură. Inspecția...

CSM a respins cererea privind demisia lui Mircea Negulescu din magistratură. Inspecția Judiciară: Procurorul a săvârşit abateri disciplinare. Ancheta a început după difuzarea unor imagini, la România TV, în care negocia cu un interlop

UPDATE 12.19: Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marţi, cererea de demisie din magistratură a lui Mircea Negulesc, în condiţiile în care Inspecţia Judiciară a stabilit că acesta a săvârşit abateri disciplinare, iar raportul urmează să fie discutat de Secţia pentru procurori, care va decide cu privire la răspunderea magistratului, informează News.ro.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi de către membrii Plenului CSM, care au stabilit ca acţiunea disciplinară în cazul procurorului Mircea Negulescu să continue.

Direcţia legislaţie a arătat, în punctul de  vedere trimis CSM şi analizat în şedinţa de marţi a Plenului, că procurorul Mircea Negulescu poate să demisioneze şi dacă este suspendat din funcţie, iar CSM trebuie să ia act de solicitarea acestuia şi să propună eliberarea din funcţie a magistratului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a arătat că, din punctul său de vedere, „răspunderea juridică nu poate fi înlăturată prin demisie sau acte unilaterale”.


Citește și:  Cazul procurorului Mircea Negulescu. Justificarea „în orice război apar și victime colaterale“ trebuie depășită | OPINIE 

Asaltul banditesc al Guvernului asupra Codului Penal, în beneficiul politicienilor corupți, minciunile și manipulările la adresa Justiției distribuite cu agresivitate de către televiziunile controlate de Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, dar și teama unor formatori de opinie de a nu fi introduși abuziv în corul de susținători ai infractorilor face imposibilă, în acest moment, o discuție rațională și eficientă despre problemele care există cu adevărat în sistemul judiciar și la departamentul său vedetă, lupta anticorupție.


 

 

De asemenea, reprezentantul Inspecţiei Judiciare a anunţat, în şedinţa Plenului CSM, că instituţia a finalizat raportul procedurii disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, urmând ca acesta să fie discutat peste aproximativ 40 de zile de Secţia pentru procurori, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.


Consiliul Superior al Magistraturii discută, marți, demisia procurorului Mircea Negulescu din magistratură. Magistratul ar putea fi cercetat disciplinar de secția pentru Procurori a CSM, după ce Inspecția Judiciară a trimit, în 15 martie, raportul prin care s-a stabilit că magistratul a săvârșit abateri disciplinare, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, Inspecţia Judiciară a constatat că Mircea Negulescu a săvârşit abateri disciplinare şi a sesizat Secţia pentru Procurori a CSM, urmând ca, în situaţia în care dezbaterile privind demisia sa vor fi amânate, să fie cercetat disciplinar de procurorii din CSM, cercetare care ar putea duce la excluderea lui din magistratură.


Citește și:  Procurorul Mircea Negulescu, care i-a anchetat pe Victor Ponta și pe Sebastian Ghiță, a ieșit definitiv din magistratură. Mai multe înregistrări audio care îl compromiteau au fost difuzate la România TV 

Procurorul DNA Mircea Negulescu şi-a depus, vineri, demisia din magistratură, informează Mediafax. Inspecţia Judiciară ceruse suspendarea acestuia din funcţie.


În prezent, Mircea Negulescu este suspendat din magistratură. Procurorul şi-a dat demisia însă discuţiile în plenul CSM au fost amânate.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, în 14 februarie, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploieşti, după ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, cea mai importantă unitate de parchet din judeţul Prahova. Negulescu a instrumentat unele dintre cele mai importante dosare la nivelul PCA Ploieşti. Astfel, el este procurorul care a anchetat şi a făcut rechizitoriul în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 35 de milioane de euro, în care au fost trimişi în judecată fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, numeroşi oameni de afaceri ale căror firme au avut în ultimii ani contracte importante cu Consiliul Judeţean Prahova, dar şi Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă