10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCu cât contribuie timișorenii la construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Cu cât contribuie timișorenii la construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Consiliul Judeţean Timiş va aloca într-o şedinţă extraordinară suma de 100.000 de lei pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, la fel ca în 2014, potrivit Mediafax

Preşedintele CJ, Titu Bojin, a declarat că nu le-a cerut nimeni banii și că îi dau de bunăvoie.  

Suma va fi votată în ședința extraordinară a CJ Timiș care va avea loc vineri, începând cu ora 10.30.

“Decizia alocării sumei de 100.000 de lei Catedralei Mântuirii Neamului a fost luată de CJ Timiș încă din luna februarie, însă acum vom aloca efectiv banii, de aceea este necesar acest proiect de hotărâre. Nu ne-a cerut nimeni această sumă anul acesta, însă noi așa am considerat să dăm de bunăvoie”, a declarat președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Citește și: Catedrala Mântuirii Neamului. Cum încurajează Biserica Ortodoxă corupţia în poporul român

Și anul trecut, consilierii județeni din Timiș au alocat pentru Catedrala Mântuirii Neamului suma de 100.000 de lei, după ce Patriarhia Română a cerut tuturor consiliilor județene, printr-o scrisoare, alocarea sumei de 300.000 de lei din bugetele locale pentru acest obiectiv.

În martie 2014, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, declara că totalul costului aferent lucrărilor de finalizare a Catedralei Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Referitor la graficul de execuţie a lucrărilor, Patriarhia preciza că, în aprilie 2013, a fost finalizată construirea infrastructurii Catedralei Mântuirii Neamului, iar din toamna aceluiaşi an au început lucrările la suprastructura acesteia. Edificarea viitoarei catedrale patriarhale se estimează a fi terminată în anul 2016.

Citește și: Primarii din ţară nu dau bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Viitoarea catedrală patriarhală este construită din donaţii şi cu sprijin financiar de la bugetul de stat şi bugetele locale.

La începutul anului 2011, Sfântul Sinod a aprobat o procedură de colectă naţională pentru construirea Catedralei. În februarie 2011, Guvernul a alocat 10 milioane de lei pentru acest proiect. Primăria Capitalei, primării de sector, dar şi alte autorităţi locale din ţară au donat la rândul lor pentru construcţie.

Reprezentanţi ai societăţii civile au criticat însă alocarea de bani publici pentru construirea Catedralei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă