10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCu ce argumente susține Tăriceanu migrația aleșilor locali

Cu ce argumente susține Tăriceanu migrația aleșilor locali

Președintele Senatului, liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, susține  ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali primarilor și afirmă că primarii PNL sunt liberi să se înscrie în PLR de vreme ce PNL "a abandonat identitatea liberală".

"Eu cred că fiecare dintre primari își va face o analiză, un proces de conștiință. Nu cred că este un proces simplu de făcut, dar este alegerea lor să o facă. O să discut, probabil, cu primarii care doresc să se întâlnească cu mine (…) și le voi transmite clar: ?Sunteți liberali. V-ați înscris în PNL pentru forța și atractivitatea ideilor liberale și cetățenii v-au votat din acest motiv. Alegerea logică pe care ar trebui să o faceți, alegerea corectă și morală este să rămâneți liberali. În momentul în care PNL a hotărât să abandoneze identitatea liberală, atunci aveți libertatea să vă înscrieți în PLR, singura formațiune de centru-dreapta liberală în momentul de față în România", a declarat luni seară, la TVR1, Călin Popescu Tăriceanu, chestionat fiind cu privire la numărul de primari care s-ar putea înscrie în PLR ca urmare a Ordonanței privind aleșii locali.

Acesta a adăugat că, la acest moment, îi este greu să spună dacă va fi "unul dintre principalii beneficiari" ai Ordonanței privind aleșii locali.

"Mi-e greu să spun în momentul de față (dacă este "unul dintre principalii beneficiari" — n.r), dar aici nu e o problemă de beneficiu pentru că în momentul în care partidul își schimbă identitatea și primarii hotărăsc să rămână cu aceeași identitate, nu cred că putem să vorbim de un beneficiar. Beneficiar trebuie să fie, în final, cetățeanul care să spună: 'Am votat primarul liberal, primarul a rămas liberal. Nu mi-a înșelat încrederea'. (…) Un candidat la prezidențiale are de câștigat, fără îndoială (în urma efectelor OUG privind aleșii locali — n.r.). Bineînțeles", a mai spus Tăriceanu.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată joia trecută de Guvernul Ponta, aleșii locali (primari, consi­lieri județeni și locali) au la dispoziție 45 de zile pentru a decide dacă rămân în partidul sub sigla căruia au fost aleși sau migrează spre alte formațiuni (mai ofertante, acum, că mai sunt doar vreo două luni și ceva până la alegerile prezidențiale). 

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă