15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGALERIE FOTO. Cum folosesc politicienii Internetul, din spatele gratiilor

GALERIE FOTO. Cum folosesc politicienii Internetul, din spatele gratiilor

Sunt în închisoare, dar mesajele pe care vor să le transmită ajung la cei interesaţi prin intermediul conturilor de Facebook, dar şi a blogurilor. Fie că vorbim despre personalităţi din lumea politică, din lumea mondenă sau chiar şi din cea a fotbalului care sunt condamnate definitiv de instanţele din România sau sunt încă în arest preventiv, mai toţi reuşesc să ţină legătura cu fanii din lumea liberă. 

Elena Udrea postează frecvent pe contul său de Facebook, Adrian Sârbu trimite comunicate de presă prin intermediul angajaţilor săi de la agenţia de presă Mediafax, Sorin Roşca Stanescu scrie editoriale, iar Dan Voiculescu postează destul de frecvent pe blogul său. Însă primul care a iniţiat această modă de fi permanent în contact cu "prietenii virtuali" a fost Adrian Năstase. El spunea atunci că îşi scrie textele pe hârtie şi că cineva din familia lui le "urcă" pe blogul său.

CITEŞTE ŞI  VIDEO & FOTO. Elena Udrea, încă un mesaj din spatele gratiilor. Pe cine acuză  

În cazul Elenei Udrea, tocmai postările de pe Facebook şi interviurile din ultima perioadă i-au adus schimbarea controlului judiciar în arest preventiv. Cel puţin asta se înţelege din motivarea instanţei pentru încuvinţarea mandatului de arestat cerut de DNA pe numele ei. "Explicațiile date de inculpată în mass-media se constituie în tot atâtea indicații către martorii și inculpații din dosarul respectiv, în special către Dorin Cocoș, privind poziția procesuală pe care inculpata ar dori ca acesta să o adopte, legat de acele sume de bani și mai ales de faptul că dorește ca acesta să o susțină în denunțul formulat împotriva unui șef de serviciu secret român", se arată în motivarea arestării Elenei Udrea.

Elena Udrea are acces zilnic la telefon, aşa cum ea însăşi a anunţat tot pe Facebook, prin intermediul căruia transmite echipei sale de comunicare ceea ce are de spus."Mesajele pe care le vedeţi pe pagina mea de Facebook sunt postate de echipa de comunicare şi sunt transmise prin intermediul telefonului, la care am acces zilnic, în mod legal, precum toţi ceilalţi care se află în arest. În perioada următoare, voi desemna un purtător de cuvânt”, a scris, duminică seara, Udrea pe Facebook.

CITEŞTE ŞI  Sorin Roșca Stănescu postează pe blog, din spatele gratiilor, că nu crede în Justiție​

Sorin Roșca Stănescu, condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol, nu şi-a pierdut reflexul de ziarist. Scrie zilnic, din puşcărie, editoriale. Periodic, acesta își actualizează blogul cu opiniile personale despre subiectele momentului. La fel procedează și Dan Voiculescu care scrie despre procesele în care este implicat, depsre "lupta" sa cu Traian Băsescu. 

CITEŞTE ŞI  FOTO. Din puşcărie, Dan Voiculescu îi transminte un mesaj de An Nou lui Daniel Constantin: Vei fi judecat de Dumnezeu şi de justiţie. Răspunsul ministrului Agriculturii

Ba mai mult, Dan Voiculescu – condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare – , i-a transmis cu ocazia Anului Nou un mesaj extrem de dur lui Daniel Constantin. Voiculescu l-a acuzat de lipsă de conștiință şi i-a spus că împreună cu Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA, și cu judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București – cea care a pronunțat condamnarea la 10 ani de închisoare a fostului senator, vor fi judecaţi de Dumnezeu şi de justiţie. Mai nou, Voiculescu i-a cerut preşedintelui Iohannis şi premierului Ponta un memorandum pentru combaterea scăderii natalităţii precum şi a creşterii tot mai mare din ultimii 15 ani a numărului pensionarilor.

CITEŞTE ŞI  Adrian Sârbu aruncă bomba: Dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Ponta – Ghiţă​  

Și Adrian Sârbu, patronul Mediafax,  a comunicat cu publicul prin intermediiul internetului. La scurt timp după ce procurorii DIICOT l-au reţinut Sârbu a publicat, prin intermediul angajaţilor săi, un comunicat de presă. Avocatul a explicat, ulterior, că Sârbu însuşi a scris acel comunicat de presă înainte de a fi audiat de procurori şi le-a cerut angajaţilor să îl publice doar dacă va fi reţinut.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă