6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCum a reușit Guvernul să extindă numărul beneficiarilor la Programul Operațional pentru...

Cum a reușit Guvernul să extindă numărul beneficiarilor la Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Numărul beneficiarilor din Programul  Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 va fi extins, întrucât limitele de venituri ale persoanelor eligibile vor fi majorate de la 400 de lei la 450 de lei pe lună și numărul beneficiarilor va fi extins, potrivit unui comunicat al Guvernului, care a realizat, marți, o serie de modificări la program. 

Astfel, numărul beneficiarilor va fi extins, întrucât limitele de venituri din pensii și indemnizații de șomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună. În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri. De asemenea, se specifică în clar o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare (persoane care satisfac stagiul militar, execută pedepse privative de libertate etc.).

De asemenea, Guvernul a hotărât și trecerea la baza de date oferită de autoritățile locale și renunțarea la distribuția pe bază de cupoane, precum și procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare înregistrate la finalizarea distribuției pe lista de cupoane și pe lista suplimentară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă