15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCum ajută PSD la îndeplinirea dorințelor de preamările ale PNL, în Cluj

Cum ajută PSD la îndeplinirea dorințelor de preamările ale PNL, în Cluj

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că prin demisia lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj “dorinţele de preamărire” ale vicepreşedintelui PNL se îndeplinesc, informează Mediafax.

“Era o problemă acolo că PNL nu poate să conducă Consiliul Judeţean Cluj şi îl conduce UDMR, motiv pentru care vicepreşedintele de la PSD azi a demisionat şi dorinţele de preamărire ale vicepreşedintului PNL se pot îndeplini şi poate să conducă Consiliul Judeţean până la anul când vom avea pe noul sistem de vot alegeri în absolut toate judeţele pentru un mandat de patru ani”, a afirmat, joi, Ponta.

Citește și: Ponta insistă ca Băsescu să fie senator de drept

Întrebat dacă Guvernul va organiza alegeri parţiale la Cluj, Ponta a preciza că dacă instanţa va obliga Guvernul, acesta va respecta decizia.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu (PSD) a demisionat, joi, din funcţie, fără a-şi motiva această decizie, astfel că deliberativul va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte din rândul consilierilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj transmis, joi, demisia a fost înregistrată şi transmisă vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte al instituţiei, Vakar Istvan.

“Joi, la registratura CJ Cluj a fost înregistrată demisia lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean. Potrivit prevederilor legale în vigoare şi a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul a fost înaintat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii CJ Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Oleleu nu a motivat acest gest şi că, în perioada următoare, plenul deliberativului judeţean va trebui să aleagă un nou vicepreşedinte din rândul consilierilor.

Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, în urma alegerilor locale din 10 iunie 2012.

În urma demisiei lui Oleleu, Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan (UDMR), şi de consilierul judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte, Horaţiu Cătărig (PNL).

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă