10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Cum ar fi aruncat la coş şase miniştri ai lui Cioloş...

VIDEO. Cum ar fi aruncat la coş şase miniştri ai lui Cioloş ghemul birocraţiei

Şase miniştri din Cabinetul Cioloş, ministrul de Interne Dragos Tudorache, ministrul Finantelor Publice Anca Dragu, Ministrul Muncii Dragos Paslaru, ministrul delegat pentru Diaspora, Maria Ligor, ministrul delegat pentru consultare publica, Violeta Alexandru, si ministrul Agriculturii Achim Irimescu, vorbesc într-un clip postat pe YouTube, despre măsurile pe care le-au luat contra birocraţiei.

Ministrul de Interne Dragos Tudorache aminteşte de eliminarea taxelor extrajudiciare pentru cartea de identitate şi cazierul judiciar. Acesta este solicitat direct de la Poliţia Română. S-a eliminat obligativitatea copiilor legalizate.
 
Anca Dragu spune că a introdus plata cu cardul şi plata online a dărilor asociate veniturilor. Din octombrie, toate taxele vor putea fi plătite online şi deja la oficiile ANAF se poate plăti cu cardul.
 
Maria Ligor (Relaţia cu Diaspora), explică faptul că principala preocupare a instituţiei a fost în privinţa simplificării şi ameliorării procedurilor privind serviciile consulare.
 
Dragoş Pâslaru, ministrul Muncii, arată că "s-au eliminat cazierele, copiile legalizate, copiile după buletin, toate documentele pe care lumea le producea în mod artificial".
 
În Domeniul Consultării Publice, dovada plăţii amenzii rutiere se poate trimite acum online şi te poţi programa online să îţi iei paşaportul, informează Violeta Alexandru.
 
"Daca analizăm foma şi formatul de cereri pentru plăţi directe, vom vedea că s-a redus volumul de aproape nouă ori. (…) Nu mai cerem documente care erau cerute la ANSVSA, de la primărie", explică Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Dificultăţi informatice

Totuși, în ciuda progreselor înregistrate, birocrația este greu de eliminat din sistemul de stat. Astfel, plata prin Trezorerie și folosirea de numerar la locul furnizării serviciului predomină încă. Facilitățile electronice sunt utilizate de foarte puţini beneficiari, atât din partea instituțiilor, cât și a cetățenilor. Regulile ar putea deveni și mai prietenoase cu cei ce nu-și plătesc ratele, care ar putea să scape de executarea silită, dacă intră în vigoare un proiect de lege înregistrat în Parlament, conform HotNews.

Portalul ANAF permite înregis­trarea online a utilizatorilor pentru plata taxelor la stat, dar are încă sincope informatice. Astfel, administratorul domeniului notifică utilizatorul, la înregistrarea acestuia, că din cauza “unor dificultăţi tehnice, domeniul yahoo nu acceptă e-mail-uri transmise de domeniul mfinante. De aceea, vă rugăm ca, în relaţia cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, să utilizaţi o adresă de e-mail care să conţină un alt domeniu decât Yahoo şi la care să vă putem transmite răspunsurile noastre”.

Mai mult, utilizatorul este obligat, la înregistrare, să bifeze că e de acord să primească “atenţionări prin aplicaţia Notif MFP de la ANAF – Gratuit” şi, pentru versiunea Android sau iOS a telefonului mobil, este trimis să descarce aplicația. La finalizarea completării formularului de înscriere, noul utilizator primeşte un link de confirmare pe e-mail, ca pe orice site, pentru validare. Codul este furnizat printr-un e-mail care este primit de contribuabil imediat.

Guvernul a anunțat că dispar, de asemenea, copiile legalizate, dar, pentru ca demersul să ajungă până la capăt, trebuie modificate prin acte normative peste 400 de hotărâri de guvern.     

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă