13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportCum comentează liberalii decizia instanței în cazul lui Mircea Diaconu

Cum comentează liberalii decizia instanței în cazul lui Mircea Diaconu

Ramona Mănescu (PNL) a declarat, miercuri, că se "bucură foarte mult" de faptul că Mircea Diaconu poate candida pentru Parlamentul European, menţionând însă că are încredere că acesta va fi ales în funcţia de europarlamentar cu voturile PC şi PSD.

"Mă bucur foarte mult pentru Mircea Diaconu şi sper să câştige. (…) O să ia propriile voturi pentru că are suficienţi susţinători, din câte am înţeles PC l-a susţinut foarte tare şi îşi doreşte ca Mircea Diaconu să ajungă în Parlamentul European, Victor Ponta a făcut un apel la votanţii PSD să dea cât mai multe voturi pentru Mircea Diaconu pentru că ei au deja destule şi am încredere că şi voturile PC şi voturile PSD vor fi suficiente ca Mircea Diaconu să intre în Parlamentul European, alături de simpatizanţii săi", a afirmat Ramona Mănescu, unul dintre candidaţii PNL la europarlamentare.

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, miercuri, că speră ca Mircea Diaconu să se alăture liberalilor europeni în situaţia în care va fi ales în Parlamentul European, menţionând că bătălia acestuia a fost cu un sistem şi i-a aparţinut lui personal şi nu PNL.

Weber a fost întrebată dacă, în urma deciziei definitive a Curţii de Apel prin care a fost validată candidatura lui Mircea Diaconu, se poate considera că PNL a greşit în faptul că nu l-a susţinut pe propria listă.

"Domnul Diaconu când a plecat practic din PNL a plecat tocmai ca să încerce acest lucru. Domnul Diaconu singur a spus, nu este treaba unui partid să se bată cu un anume sistem şi cu o anume conjunctură, un partid trebuie să-şi vadă, sigur că da, de lista lui, de interesele pe care le are, dar dânsul a ales să poarte această bătălie. Iată, a făcut-o cu succes, poate să candideze, eu tot ce pot să sper este că dacă domnul Diaconu vine membru în Parlamentul European va veni tot la grupul ALDE", a afirmat Weber.

Ramona Mănescu a precizat că hotărârea PNL de a nu-l susţine pe Mircea Diaconu la europarlamentare a fost luată în baza deciziei ÎCCJ, menţionând că singurul motiv a fost legat riscul de a fi contestată lista de candidaţi a liberalilor.

"Am preferat să nu ni se conteste lista (…) Legea nu este atât de clară şi acum a fost interpretată de ANI era în spiritul ei, în sensul că nu mai poate fi ales pentru o demnitate publică, pentru următoarea perioadă, până în 2015. Dacă o interpretăm în spiritul ei, legea aşa spune, dar iată că legea poate fi interpretată şi în litera ei, aşa cum a făcut o altă instanţă astăzi, care a luat hotărârea că poate să candideze", a mai declarat Mănescu.

Ea a precizat că, dacă Mircea Diaconu decide să se întoarcă în PNL, este binevenit.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei.

Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă