6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportCum justifică ministrul Justiției proiectul de lege care a scos ieri, mii...

Cum justifică ministrul Justiției proiectul de lege care a scos ieri, mii de români în stradă. A jignit protestatarii

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a făcut mai multe afirmații în cursul zilei de miercuri despre proiectul privind legea grațierii. Iordache a declarat că oamenii care au protestat în Capitală împotriva acestui proiect nu au fostinformați corect.

“Eu am trimis în seara asta (n.r. miercuri seara) un secretar de stat, am vorbit cu secretarul general al Guvernului și va merge un secretar de stat să stea de vorbă cu oamenii, pentru că mi se pare că oamenii aceștia nu sunt informați corect. Din punctul nostru de vedere, este o prerogativă legală a Guvernului să putem face chestiunea aceasta. Dintr-o slabă informare, cred eu, oamenii au ieșit și se manifestă”, a declarat Florin Iordache la un post de televiziune.

Ministrul a adus vorba și de o “dezinformare”, despre care spune că afectează percepția oamenilor despre proiectul privind grațierea.

“Așteptăm și punctele de vedere contrare, nu toată lumea trebuie să fie de acord, dar am constat că sunt anumite anomalii și disfuncționalități și de aceea încercăm să le îndreptăm. Mai sunt multe chestiuni care trebuie modificate în perioada următoare”, a adăugat demnitarul.

Florin Iordache afirmă că această lege va fi aplicată din cauza lipsei de locuri în penitenciarele din România. El a spus că România are în prezent 19.000 de locuri de detenție, dar 28.000 de deținuți.


Miercuri seara, mii de persoane au protestat, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. La București, peste 3.000 de persoane au scandat împotriva legii amnistiei și a grațierii. Un  nou protest a fost anunțat pentru duminică seara, oamenii anunțând că vor ieși din nou în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de modificările Codului Penal care ar putea fi puse prin Ordonanță de Urgență.

Mai multe puteți citi aici:

Mii de persoane au protestat, în mai multe orașe din țară, față de ordonanțele grațierii și amnistiei. Oamenii au scandat la Guvern: „La închisoare, nu la guvernare!”. Florin Iordache: Nu sunt informați corect| FOTO + VIDEO LIVE

 

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...
Ultima oră
Pe aceeași temă