10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCum vrea Ponta să reorganizeze ANAF

Cum vrea Ponta să reorganizeze ANAF

În planul de modernizare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală intră și înființarea unui “board al ANAF” care să asigure implementarea politicilor bugetare, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax

“Am discutat cu ministrul de Finanţe şi cu preşedintele ANAF, în colaborare cu partenerii noştri internaţionali FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare şi de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, a declarat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă la Guvern.

Citește și: Victor Ponta: Măsurile Codului Fiscal ar putea fi devansate

În acelaşi context, Ponta a precizat că vrea să adopte un model de reorganizare al ANAF folosit de mai multe ţări dezvoltate.

“Prin reorganiarea ANAF, ca instituţie de sine stătătoare, vreau să mergem pe un model pe care îl folosec Statele Unite ale Americii şi alte ţări europene de a avea un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, Preşedinte cu un tip de stabilitate, care să asigure implementarea politicilor bugetare. Este un pas în continare spre modernizare”, a arătat premierul, adăugând că România este “capabilă” să încaseze, la buget, sume mai mari având taxe mai mici şi să fie ‘competitivă faţă de ţările din regiune” prin creşterea exportului şi prin creşterea competitivităţii.

Totodată, premierul a declarat că îşi doreşte ca prin reorganizarea şi modernizarea ANAF să se ajungă ca rambursarea TVA să se facă în maximum 15 zile, față de 45 de zile cât este în prezent.

“Vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare și de modernizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în așa fel încât, dacă am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile, acum media este 45 de zile, însă prin măsurile pe care le discutăm în continuare și prin restructurarea ANAF rambursarea TVA se va face în maxim 15 zile”, a precizat premierul, adăugând că ANAF își formează acum un “departament special pentru Executări Silite”.

Citește și: Ponta, despre Blaga: L-a luat gura pe dinainte. Ce acuze îi aduce liderului liberal

“Deci nu vorbesc de hotărârile penale, aia e o altă discuție și aceea e Agenția care a trecut deja de Parlament, este la Senat, dacă nu mă înșel, și care se va afla la Ministerul Justiției. Vorbim de executările silite pentru creanțele fiscale”, a arătat premierul.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă