20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportPremierul Cioloş, explicaţii despre implementarea bugetului pentru 2016

Premierul Cioloş, explicaţii despre implementarea bugetului pentru 2016

Dacian Cioloş  a vorbit, miercuri după-amiaza, la Palatul Victoria, despre bugetul pe 2016, care a fost aprobat de Guvern şi a subliniat că se doreşte încadrarea, pe termen mediu, într-un deficit structural de 1%.

"Implementarea bugetului se bazează pe câteva principii", a precizat premierul. 

Astfel, Guvernul doreşte o prioritizare, care să ducă la rezultate concrete. Un alt obiectiv al Guvernului Cioloş este transparentizarea. Mai mult, el a vorbit despre eficienţa în utilizarea resurselor. Al patrulea principiu enunţat de premier este prudenţa. Un alt principiu este al predictibilităţii.

Premierul a explicat că noul buget urmăreşte alocări suplimentare pentru universităţi, sub formă de subvenţii pentru cămine, cantine şi burse, cât şi investiţii în infrastructură instituţiilor universitare, cât şi a şcolilor din mediul rural. Mai mult, Cioloş a subliniat necesitatea investiţiilor în domeniul cercetării. 

Sănătatea este un al doilea obiectiv prioritar, potrivit prim-ministrului. Printre acestea, un program naţional de arşi, un program pentru modernizarea secţiilor de terapie intensivă nou-natală, pentru copiii născuţi prematur.

În ceea ce priveşte transporturile, premierul a subliniat că doreşte a continua anumite proiecte, precum autostrăzi, cât şi modernizarea unor linii de căi ferate, dar şi alocarea de fonduri pentru magistralele de metrou.

 

Cele mai citite

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...

ICR Tel Aviv prezintă expoziția „Foliage of Life”, a artistei Dalia Sinclair

La Galeria ICR Tel Aviv a avut loc vernisajul expoziției de pictură, fotografii, instalații și artă video intitulată „Foliage of Life”. Lucrările sunt realizate de...

Două adolescente, lovite pe o trecere de pietoni, în Vaslui

Două adolescente au fost accidentate, joi după-amiază, în timp ce traversau o stradă din municipiul Vaslui. Primele date de la locul evenimentului rutier arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă