18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș, despre decizia Palamentului de a elimina taxa radio-tv: În momentul...

Dacian Cioloș, despre decizia Palamentului de a elimina taxa radio-tv: În momentul de față, suntem în afara legii

Premierul Dacian Cioloș susține că independența televiziunii și a radioului public țin și de sursa de finanțare, astfel că decizia Parlamentului de a elimina taxa radio-tv plasează situația financiară a celor două societăți în afara legii.

„În momentul de față, practic, suntem în afara legii pentru că, din câte m-au informat colaboratorii, legea spune că statul nu poate să finanțeze o televiziune publică 100% din bugetul de stat din diferite motive. Unul din elementele de independență a televiziunii publice e legat și de sursa de finanțare. Deci trebuie să ne gândim la ce vrem în loc și chiar m-aș bucura ca cei care au decis aceste lucruri să vină să ne spună la ce se gândesc pentru viitor", a declarat premierul Dacian Cioloș, marți, aflat în vizită de lucru la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault.

Marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, taxa radio – TV a fost eliminată, alături de celelalte 100 taxe nefiscale. Proiectul legislativ a fost iniţiat de grupul social-democraţilor, scrie Agerpres.

Deputaţii care şi-au exercitat dreptul la vot nu au fost de acord cu propunerea Comisiei de buget – finanţe de a păstra în vigoare această taxă. Astfel, doar 39 de deputați au susținut păstrarea acestei taxe, iar 109 s-au opus.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, marţi, cu privire la decizia PNL de a contesta la CCR legea pentru eliminarea celor 102 taxe nefiscale, că le va fi greu să explice că atacă un proiect pe care l-au votat, afirmând că acest demers ar arăta ipocrizia PNL, care deja are ca "instrument" Guvernul Cioloş.

Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă