8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloș, despre declarațiile ministrului Irimescu: Sunt afirmații personale, pe care o...

Dacian Cioloș, despre declarațiile ministrului Irimescu: Sunt afirmații personale, pe care o să și le asume

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, că îl interesează ceea face Achim Irimescu, în calitate de ministru al Agriculturii, ci nu afirmațiile personale pe care le face, potrivit Digi24.

„Domnul Irimescu să-şi asume declaraţiile pe care le-a făcut. Pe mine mă interesează în primul rând ce face domnul Irimescu. I-am spus că are de accelerat procesul de plată a subvenţiilor de lansare a programului de dezvoltare rurală, astea sunt lucrurile care mă interesează. Restul declaraţiile dânsului personale nu sunt în numele Guvernului, pentru că nu a avut mandat, nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaraţii personale pe care o să şi le asume”, a spus Cioloş înainte de a participa la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, cu privire la declarațiile făcute de ministrul Irimescu, la finalul săptămânii trecute.

Într-un interviu acordat Ziarului Fianciar, vorbind despre corupţie, ministrul Achim Irimescu, care a pe­tre­cut multă vreme în Belgia, a spus că, peste tot, cei mai mulţi bani se fac în afaceri cu statul, dar că diferenţa dintre corupţia din Vest şi cea din România este că străinii nu scot banii din ţară.

Citește și: Guvernul se delimitează de declaraţiile controversate făcute de ministrul Agriculturii

„Eu (în Vest – n.red.), când fac o afacere cu statul şi câştig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o făbricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.red.) – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia.” De asemenea, în cadrul interviului, ministrul a spus că “România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate”.

Citește și: Ministrul Agriculturii retractează: afirmaţiile privind transferul a 35 de miliarde de euro în afara ţării, o “metaforă”

Ulterior, ministrul Agriculturii a declarat pentru Mediafax că afirmaţiile privind transferul a 35 de miliarde de euro, cu camionul, în afara ţării, în ultimii cinci ani, au reprezentat o „metaforă”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că declaraţiile ministrului Agriculturii referitoare la transferul a 35 miliarde de euro în afara ţării, în ultimii cinci ani, sunt interpretări personale bazate pe informaţii de presă şi ale Curţii de Conturi, “e drept, neclare şi confuze”.

Citește și: Băsescu, despre declaraţiile ministrului Irimescu: să prezinte probe sau e “dezaxat”

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă