15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDacian Cioloș, despre vizita în SUA: Este o ocazie pentru a discuta...

Dacian Cioloș, despre vizita în SUA: Este o ocazie pentru a discuta despre oportunităţile enorme oferite de Romania in regiunea Mării Negre

Premierul Dacian Cioloş începe, duminică, o vizită de lucru de patru zile în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia va avea întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, şi alţi oficiali americani, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi membri ai comunităţii româneşti din zona Washington. 

Șeful Executivului a declarat, pentru Mediafax, că întrevederea pe care o va avea cu vicepreşedintele SUA reprezintă o ocazie pentru a discuta despre oportunitățile pe care România le oferă în regiunea Mării Negre.

„Întrevederea cu Joseph Biden din 24 mai este o ocazie pentru a discuta despre oportunităţile enorme oferite de Romania in regiunea Mării Negre mai ales în privinţa investitiilor si dezvoltării infrastructurii, inclusiv producţia şi transportul de energie. Vom pune accentul pe potenţialul energetic al României de producţie de gaz din Marea Neagră.Este, de asemenea, o ocazie suplimentară de a ne consulta înaintea summit-ul NATO de la Varşovia. România doreşte sprijinul activ al SUA pentru o prezenţă Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Vom continua discuţiile cu partea americană pe propunerile noastre în perspectiva summit-ului”, a declarat premierul Dacian Cioloş.

Totodată, șeful Guvernului a precizat că prin această vizită se va consolida dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, „astfel încât cooperarea economică să atingă acelaşi nivel înalt de excelenţă şi dinamică pozitivă precum interacţiunea pe palierul politico-militar”.

„Vom prezenta la Washington viziunea noastră privind rolul României în regiunea Mării Negre şi interesul nostru, nu numai în domeniul securităţii, ci şi în dezvoltarea relaţiilor economice”, a mai spus el, adăugând că „este momentul potrivit pentru o asemenea redimensionare”.

„Ţara noastra are una din cele mai mari creşteri economice din Europa şi este o economie solidă în context regional. În acest context favorabil, comerţul bilateral româno-american s-a dublat în ultimii ani şi a atins nivelul record de 2,2 miliarde de dolari americani. Vedem un potenţial imens cu SUA pentru a consolida relaţiile de investiţii si comerţ. Dorim să menţinem dialogul deschis cu partenerii americani şi să pledăm pentru participarea instituţiilor şi firmelor americane la edificarea unui cadru investiţional atractiv, precum şi ancorarea intereselor economice americane în România. De altfel, programul vizitei cuprinde mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american, cu accent pe sectoarele auto,energie, agricol, industria aerospaţială şi sectorul IT”, a mai spus premierul, pentru Mediafax.

 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă