15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloş: Nu o să candidez pentru un nou mandat de premier....

Dacian Cioloş: Nu o să candidez pentru un nou mandat de premier. Se pot face multe şi fără să candidez

Invitat în platoul postului de televiziune Digi24, premierul Dacian Cioloş a reiterat că nu va candida pentru un nou mandate de prim ministru, dar şeful Executivului a declarat că va pregăti un proiect pe care îl va prezenta partidelor şi opiniei publice. 

Eu mi-am luat un angajament la început, că nu o să candidez pentru că vreau să dau acestui guvern un echilibru într-un an electoral, într-o perioadă în care România evoluează bine economic. Era şi este în continuare important să dăm semne de predictibilitate în guvernarea ţării. De asta am spus de la început că nu o să candidez. 

Nu înseamnă că nu-mi doresc să văd anumite proiecte continuate. Dar cred că se poate face şi fără să candidez.

Îmi propun ca în perioada următoare să să prezint un proiect care să reflecte experienţa acumulată în această perioadă. Pot să contribui cu asta la discuţiile care vor avea loc în perioada următoare. Discuţiile cu partidele pot avea loc după ce von cu acest proiect. 

Este vorba despre principii de onestitate şi onoare, despre proiecte pe care le-am început şi trebuie duse dincolo de un an de zile. Le vom pune pe hârtie cu colaboratorii şi îl vom lansa în dezbatere publică.

Decât să fac un raport în decembrie, un raport formal la sfârşit, prefer să îl fac acum. Şi să le spunem cetăţenilor: Uitaţi, pentru că ne-aţi întrebat dacă candidăm. Uitaţi, contribuţia mea la ce se va întâmpla după alegeri este acest raport, acest proiect.

Dacian Cioloş subliniază că interesul său nu este de a candida pentru încă un mandate din partea anumitor partide, ci îşi doreşte să poată oferi continuitate proiectelor sale.

N-am discutat cu partidele despre posibilitatea să fiu prim-ministru după alegeri. Şi nu acest lucru mă interesează neapărat. Eu vreau să ştiu dacă proiectele pe care le-am început vor fi continuate.

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă