13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloș: România are nevoie de o dezbatere din care să rezulte...

Dacian Cioloș: România are nevoie de o dezbatere din care să rezulte o Constituție adaptată

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că pentru dezvoltarea României este nevoie de o reformă profundă a statului, de o reîmprospătare a clasei politice și de o Constituție care să reflecte lecțiile și experiențele democratice și consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților cetățenilor, informează Agerpres.

“Avem nevoie de dezbateri de substanță din care să rezulte o Lege Fundamentală adaptată, care instituțional să reflecte lecțiile și experiențele democratice pe care le-am parcurs deja ca stat și care ca substanță să reflecte consensul real al societății asupra drepturilor și libertăților de care dorim să ne bucurăm și pe care le merităm toți ca cetățeni”, a afirmat premierul Cioloș la o ședință festivă a CCR.

Reuniunea de vineri a fost prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la adoptarea Constituției din 1866 și a 25 de ani de la adoptarea celei din 1991.

În opinia premierului, “Constituția este reperul de neclintit al României de 150 de ani pentru funcționarea statului de drept, sistemului juridic și politic”.

El a precizat că printre cele mai importante principii consfințite prin Legea Fundamentală este independența justiției.

“Este ceea ce trebuie să protejăm și să asigurăm prin toate acțiunile noastre instituționale sau politice”, a spus Cioloș.

Un alt principiu consfințit de Legea Fundamentală este legat de drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, a adăugat șeful Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un tânăr militar american acuzat de scurgere răsunătoare de documente clasificate „ secret de apărare” va fi urmărit penal de justiția militară

Un tânăr militar american acuzat de autorităţile federale de o scurgere răsunătoare de documente clasificate "secret de apărare" va fi de asemenea urmărit penal...

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă