16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDacian Cioloş nu va accepta să facă un guvern cu PSD: Nu...

Dacian Cioloş nu va accepta să facă un guvern cu PSD: Nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar

Primul-ministru Dacian Cioloş a declarat, într-un interviu pentru Hotnews, că nu va accepta să conducă un guvern de “mare coaliţie”, considerând că în România este nevoie de un executiv cu un angajament clar.

“Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură.

Eu cred că acum nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar. Eu cred că e important ca cei care vin acum în campanie cu puncte de vedere de multe ori aproape antagonizate să arate că pot să şi construiască, nu doar să se opună celorlalţi.”

Întrebat dacă exclude posibilitatea conducerii unui guvern format din miniştri PSD şi ALDE, Dacian Cioloş a răspuns tranşant.

“Exclud să mă implic într-un guvern de mare coaliţie care n-ar avea o direcţie clară de reformă. E important să continuăm anumite reforme, să integrăm aşteptările oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe baza de profesionalism cu obiective clare. Nu mă văd, personal, implicat într-o altfel de formulă.”

 

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, actualul premier al României a fost curtat de partidele Alinei Gorghiu şi Nicuşor Dan, însă, Dacian Cioloş a explicat de fiecare dată că nu va da curs niciunei invitaţii din partea formaţiunilor politice. 

Imediat după lansarea platformei “România 100″, atât PNL, cât şi USR au declarat că susţin acest proiect de guvernare, ba mai mult, Nicuşor Dan a prezentat sloganul de campanie al partidului său: ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine”.

”Suntem fericiţi cu acest demers (lansarea platformei România 100 – n.r.). Foarte mare parte din populaţie susţine pe Dacian Cioloş, a văzut în guvernarea de până acum o speranţă, a văzut transparenţă, a văzut onestitate, a văzut bun-simţ. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul USR. USR susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de prim-ministru după alegerile parlamentare”, a anunţat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Nicuşor Dan a aderat la platforma România 100 și a lansat sloganul de campanie al USR: ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine’

 

Liderul USR a explicat şi sloganul de campanie al USR – ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine”.

”Dacian Cioloş a venit cu o platformă, România 100, în care spune cum vrea să guverneze în continuare. A spus că aşteaptă sprijin de la partide pentru acest proiect şi noi venim ază să-i spunem că i-l oferim, că programele sunt mai mult decât compatibile şi că vrem să colaborăm în această direcţie”, a mai spus Dan.


 

 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă