23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDacian Cioloș s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau. În câteva săptămâni...

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau. În câteva săptămâni s-ar putea anunța calendarul procesului de ridicare a vizelor

UPDATE 20,15: Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că, în câteva săptămâni, va veni “un răspuns mai concret” din partea Canadei legat de procedura de eliminare a vizelor pentru cetățenii români, informează Agerpres.

“Am avut o întâlnire bilaterală scurtă, dar concisă și constructivă cu premierul Canadei, Justin Trudeau. După întâlnirea pe care am avut-o la Ottawa am vrut să văd cum progresează pregătirea pentru eliminarea vizelor pentru călătorii scurte, turistice, pentru românii care doresc să călătorească în Canada. Sunt optimist cu informațiile pe care le-am primit de la premierul Trudeau, cred că în câteva săptămâni vom avea un răspuns mai concret despre în ce fel se va face și în ce termeni se va face acest lucru”, a spus premierul Cioloș, la sediul Misiunii Permanente a României pe lângă ONU.

Întrebat dacă se poate ca în câteva săptămâni să fie eliminate vizele pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada, Cioloș a arătat că lasă la latitudinea părții canadiene să anunțe modalitatea în care se va rezolva această chestiune.

“Nu vreau să merg mai departe cu declarațiile. O să las partea canadiană — pe premierul Trudeau și Guvernul canadian — să anunțe modalitatea în care ei au în vedere să rezolve această problemă. Oricum, în urma discuțiilor pe care le-am avut deja la Ottawa cu premierul Trudeau, a fost foarte clar că România poate să susțină Acordul comercial cu Canada, dar înainte de aceasta trebuie clarificate și anumite lucruri printre care și această chestiune a vizelor și premierul Trudeau m-a asigurat că, în curând, o să vină cu o propunere în această direcție care sper să fie acceptabilă pentru noi”, a precizat Dacian Cioloș.

——————————-

Premierul Dacian Cioloș a avut, marți, la New York, o întrevedere cu omologul său canadian Justin Trudeau, în cadrul căreia au discutat despre ridicarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada, informează Mediafax.

„Cei doi premieri au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români, constatând că există perspective bune pentru ridicarea vizelor într-un viitor apropiat. De asemenea, au discutat şi despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul de la Varşovia cu privire la flancul estic al NATO de la Marea Neagră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, pentru Mediafax.

Miercuri dimineaţă, premierul Dacian Cioloş a scris, pe Facebook, că prima zi la Organizaţia Naţiunilor Unite a fost încheiată cu convingerea că România are „vocaţia unui actor important în relaţiile internaţionale multilaterale”.

„Am participat la deschiderea Adunării Generale, la întâlnirea liderilor organizată de preşedintele SUA, Barack Obama pe tema crizei globale a refugiaţilor şi la conferinţa despre Guvernare Deschisă găzduită de Franţa şi Africa de Sud. În marja reuniunii ONU, am avut întâlniri cu premierul canadian Justin Trudeau, cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah El Sossi, cu secretarul general ONU, Ban Ki-moon şi cu Directorul Executiv UNEP, Erik Solheim”, a scris premierul.

În perioada 20-23 septembrie, șeful Executivului participă la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Miercuri, el va susţine alocuţiunea naţională în cadrul dezbaterii generale la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Şeful Executivului are programate întâlniri cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, cu comunitatea românească, cu preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, şi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson.

 

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă