6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDan Șova află, luni, dacă rămâne fără imunitate. Cum va vota PSD

Dan Șova află, luni, dacă rămâne fără imunitate. Cum va vota PSD

UPDATE 12.25: Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, a precizat că speră ca săptămâna viitoare să fie convocat un plen pentru votarea cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova. 

Totodată, Boboc a spus că vrea ca raportul Comisiei Juridice să fie întocmit marți dimineață. 

—-

Cererea pentru ridicare a imunității senatorului PSD Dan Șova, într-un nou dosar, va fi votată, luni, în Senat. Cererea DNA a fost trimisă Biroului Permanent al Senatului, iar în ședința de luni, aleșii vor decide dacă trimit cererea către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova. 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni dimineața, că PSD va vota pentru ridicarea imunității. 

”Cu mare părere de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunității”, a spus Liviu Dragnea. 

Citește și: Dan Șova, nou dosar: Cererea DNA de aviz pentru arestarea senatorului PSD a ajuns la Senat

Până acum, Senatul a votat împotriva ridicării imunității lui Dan Șova, care este cercetat și în dosarul Turceni Rovinari. 

Procurorii DNA i-au transmis, vineri, senatorului că este urmărit penal într-un nou dosar. Senatorul Dan Șova este urmărit penal pentru trafic de influență în dosarul directorului general al CET Govora, Mihai Bălan. Directorul CET Govora a fost reținut pentru 24 de ore. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Șova a cerut și a primit 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare pentru a se folosi de influența sa pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan,  pentru asigurarea încheierii unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă