14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportDaniel Constantin: Cum am ajuns să împrumut bani de la Dan Voiculescu

Daniel Constantin: Cum am ajuns să împrumut bani de la Dan Voiculescu

In urma controverselor care au aparut in presa pe tema declaratiilor sale de avere, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a decis sa scrie pe blogul personal povestea ascensiunii sale in politica si modul in care Dan Voiculescu i-a influentat destinul.

Ministrul Agriculturii povesteste ca a inceput colaborarea cu Dan Voiculescu in 2006 cand a primit propunerea sa fie director al unei companii de consultanta pentru absorbtia de fonduri europene. Daniel Constantin avea o experienta de trei ani pe postul consilier pe probleme de integrare europeana in Ministerul Agriculturii. El marturiseste ca a decis sa treaca in mediul privat pentru a castiga mai multi bani ca sa isi intretina familia.

“Asa a inceput colaborarea cu domnul Dan Voiculescu. Am preluat conducerea unei societati comerciale care nu avea niciun angajat si pe care am lasat-o, dupa ani de activitate, cu peste 25 de angajati si cu un portofoliu important de proiecte aprobate de autoritatea de management. In anul 2007, am vandut apartamentul din Crangasi si am dorit sa contractez un credit care sa-mi permita sa construiesc o casa pentru cei doi copii. Acesta este momentul despre care s-a scris insistent in ultmele zile, fara sa ma intrebe nimeni care este adevarul. Aveam deja o mare parte din acte depuse la banca pentru a contracta acel credit, ma pregateam chiar sa le semnez, cand domnul Voiculescu, afland despre intentia mea, mi-a propus sa-mi imprumute dansul suma necesara pentru constructia casei pe care o aveam deja proiectata. Vreau sa precizez foarte clar, ca in acel moment, eram directorul general al acelei societati comerciale si aveam un venit foarte bun. Nu intentionam sa intensific activitatea politica sau sa ma intorc in administatia publica. Am considerat ca gestul domnului Voiculescu era o dovada de incredere, o recunoastre a faptului ca am realizat performante importante in activitatea mea curenta. De altfel, mi-am dorit ca imprumutul mentionat anterior sa fie public, tocmai pentru ca nu am nimic de ascuns la mijloc. Contractul de imprumut expira in anul 2016-2017 putand fi prelungit oricand dupa aceasta data, precum poate fi rambursat in rate egale sau in orice alta forma in functie de posibilitati”, explică ministrul.

“Pe de alta parte, este de notorietate faptul ca Dan Voiculescu si-a sustinut intotdeauna colaboratorii apropiati, mai ales pe cei tineri, carora a inteles sa le ofere ajutorul necesar pentru a-si construi destine de succes. Este, cred, o abordare naturala si necesara din partea unor personalitati care au posibilitatea de a sprijini performanta si imi doresc sincer ca, mai devreme sau mai tarziu, sa pot oferi si eu o asemenea sansa unui tanar in care cred”, mai scrie Constantin.

Explicaţiile vin în contextul în care presa a relatat, recent, pornind de la o declaraţie a fostului ministru al Agriculturii Stelian Fuia, că ministrul Constantin i-ar datora lui Voiculescu 295.000 de euro.

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă