15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportDe ce îi cere primarul Timişoarei lui Ponta bani

De ce îi cere primarul Timişoarei lui Ponta bani

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), i-a cerut premierului Victor Ponta să aloce bani pentru construirea unui nou stadion în oraş, cu 40.000 de locuri, relatează Mediafax

Robu şi-a motivat cererea spunând că “Timişoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul statului şi că echipa ASU Poli Timişoara a promovat în Liga I”

Asfel, primarul Nicolae Robu i-a adresat, marți, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere sprijin financiar pentru construirea unui nou stadion în oraş. 

“Stimate domnule prim-ministru, după cum cunoașteți, municipiul Timișoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, sub toate guvernările, el a fost mereu neglijat în privința alocărilor de fonduri din acest buget pentru investiții. La ora actuală, Timișoara este în plină schimbare în bine, rulând un numar important de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, dar și numeroase proiecte susținute din bugetul local. Unele obiective însă, nu sunt eligibile pe fonduri europene și comportă costuri peste capacitatea de susținere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion”, susţine Nicolae Robu în scrisoarea trimisă premierului.

Citeşte şi: Reabilitarea centrului istoric al Timișoarei, blocată din cauza pietrei cubice

Edilul Timișoarei mai arată că ASU Poli Timișoara, echipă de fotbal susținută de primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean Timiș, a promovat în Liga I și va avea, pentru următorii ani, obiectivul de a reprezenta România în cupele europene.

“Mai fac mențiunea că un stadion modern servește și pentru găzduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergură, solicitate de timișoreni, și care, cu certitudine, ar avea o largă audiență națională și internațională, mai ales că Timișoara este amplasată în mijlocul unei regiuni cu o mulțime de capitale pe o rază de circa 600 de kilometri”, a mai scris Robu.

Primarul Timișoarei mai arată că municipiul ar avea nevoie de un stadion modern de 30.000 – 40.000 de locuri.

“Vă rog să aveți în vedere cele de mai sus și să includeți în Planul național de investiții pentru perioada imediat următoare finanțarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 – 40.000 de locuri, la Timișoara. Menționez că municipiul Timișoara este dispus să-și asume o contribuție neneglijabilă, de ordinul milioanelor de euro, la investiție, de la bugetul local. Solicitarea noastră are în vedere și faptul că pentru alte orașe, cum ar fi Craiova și București, există astfel de proiecte asumate de Guvernul României, lucru pe care îl respectăm și salutăm”, şi-a încheiat Robu scrisoarea.

Citeşte şi: Nicolae Robu, primarul Timișoarei, vrea un salariu de 5.000 de euro de la stat

Stadionul “Dan Păltinișanu” din Timişoara a fost construit în anul 1963. Inițial a fost proiectat cu 40.000 de locuri, dar între timp stadionul a suferit modificări, astfel că acum are peste 32.000 de locuri și instalație de nocturnă.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă