17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSportDe ce îl acuză BĂSESCU pe IOHANNIS

De ce îl acuză BĂSESCU pe IOHANNIS

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, avea "obligaţia să ţină cont de istoria României şi să cinstească Marea Unire", informează Mediafax.

În opinia lui Traian Băsescu, o tragedie precum cele din clubul Colectiv sau de la Paris nu justifică anularea recepţiei în cinstea Zilei Naţionale, pe care o oferă președintele României.

Cu toate acestea, miercuri, 2 decembrie, are loc o ședintă dedicată Zilei Naționale, 1 Decembrie.

Într-o postare pe Facebook, intitulată "Preşedintele Iohannis a ratat!", Băsescu susţine că, în acest context, prin ceremonia întârziată de la Senat, "ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie".

"Preşedintele Iohannis a ratat un moment în care putea transmite copiilor şi nepoţilor noştri respectul pentru istoria românilor! Pe toţi ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepţiei Preşedintelui de Ziua Naţională. Preşedintele României are obligaţia să ţină cont de istoria ţării sale şi să cinstească atât Marea Unire, cât şi memoria celor 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă", mai scrie fostul preşedinte.

La Senat are loc o şedinţă solemnă dedicată Zilei Naţionale, eveniment iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la care au acceptat să participe doar premierul Dacian Cioloş, miniştri ai Cabinetului săi, şi fostul preşedinte Emil Constantinescu.

Şeful statului, Klaus Iohannis, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Ion Iliescu au refuzat să participe la eveniment.

Administraţia Prezidenţială a decis să anunleze tradiţionala recepţie oferită de şeful statului, de 1 Decembrie, din cauza tragediei de la Clubul Colectiv. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Vladimir Putin, reacție după atentatul asupra premierului slovac Robert Fico

Președintele Vladimir Putin a vorbit despre atentatul asupra premierului slovac Robert Fico. Liderul de la Kremlin consideră atacul drept o "crimă odioasă". ''Am aflat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă