13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportLiberalii îi cer explicații lui Vâlcov pentru măsurile din Codul Fiscal

Liberalii îi cer explicații lui Vâlcov pentru măsurile din Codul Fiscal

Liberalii îl invită pe ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, la discuții cu grupurile parlamentar referitoare la Codul Fiscal, pentru a explica cum poate acoperi deficitul general de o eventuală aplicare a măsurilor propuse, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, citat de Mediafax

"PNL îl invită pe ministrul de Finanțe Vâlcov să vină în fața grupurilor parlamentare și să-și prezinte soluțiile pentru acoperirea deficitului bugetar, care ar fi creat prin aplicarea soluțiilor din Codul Fscal. De asemenea, o să-l invităm să explice în ce stadiu se află discuțiile cu mediul de afaceri, cu partenerii strategici ai României, față de soluțiile pe care le-a preconizat în Codul Fiscal. Ne exprimăm în continuare îngrijorarea față de comunicarea făcută de Comisia Europeană privind deschiderea unei proceduri de monitorizare a României pentru risc de deficit excesiv în cazul în care reformele stagnează și măsurile preconizate prin Codul Fiscal ar fi introduse, fără o pregătire prealabilă a economiei”, a declarat Predoiu, care este şi premier al guvernului-alternativă al PNL

Liderul PNL a solicitat premierului Victor Ponta să renunțe la ideea de a-și asuma răspunderea pe Codul Fiscal.

"Cele 1000 de amendamente care deja au ajuns la Ministerul Finanțelor reprezintă în sine o probă că acest Cod Fiscal trebuie discutat îndelung în societate, iar soluția adoptării lui prin asumarea răspunderii, fără o discuție în prealabil în Parlament este o dovadă că nu este sincer Guvernul atunci când cere opoziției să dialogheze. Iată, noi suntem deschiși la acest dialog", a mai spus Predoiu.

Citește și: Tăriceanu: Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Fiscal

El a amintit că angajarea răspunderii pe Codurile juridice, din perioada în care deținea calitatea de ministru al Justiției, s-a petrecut după o amplă dezbatere în Parlament în cadrul unei comisii speciale care era condusă la acel moment de Victor Ponta.

De asemenea, Predoiu a menționat că relaxarea fiscală poate fi realizată doar după finalizarea reformelor în privința colectării de taxe și impozite.

"Până nu reușim informatizarea ANAF, până nu reușim să facem plata impozitelor și taxelor mai ușoară, până nu reușim să îmbunătățim colectarea, este periculos să treci la o relaxare fiscală care după toate calculele ar pune în pericol echilibrele macro-economice", a susținut liderul PNL.

Citește și: Ponta anunță când se va finaliza proiectul Codului Fiscal

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că proiectul Codului fiscal va fi finalizat în cadrul Guvernului în jurul datei de 18-20 martie.

"Mi-am anunţat colegii parlamentari, voi anunţa şi la grupurile parlamentare, despre faptul că în jurul datei de 18-20 vom finaliza în cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal şi va pleca spre Parlament – primă Cameră sesizată, Senatul – în aşa fel încât cel mai important document de politică publică pentru România anului 2015 – Codul fiscal – să intre în dezbaterea Parlamentului şi să poată fi adoptat cu minim şase luni înainte de intrarea în vigoare la 1 ianurie 2016", a spus Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă