19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDe ce vrea Sevil Shhaideh să redevină ministru al Dezvoltării

De ce vrea Sevil Shhaideh să redevină ministru al Dezvoltării

Sevil Shhaideh a anunțat, joi, că a depus cererea de retragere a demisiei din funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, „în vederea asigurării stabilității Guvernului, precum și a gestionarii și îndeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice, până la îndeplinirea procedurilor prevăzute de art. 85 din Constituției". 

„Demisia subsemnatei a fost o demisie deliberată, fiind o formă de protest și în acest sens consider că vacantarea funcției de membru al Guvernului intervine doar de la acest moment, prin publicarea Moțiunii de Cenzură în Monitorul Oficial în condițiile art. 113 coroborat cu prevederile alin. (2) ale art. 110 din Constituție", se mai arată în cererea depusă de Sevil Shhaideh, potrivit HotNews.ro.

Totodată, ea a explicat, pentru Antena 3, că miniștrii „sunt într-o situație atipică”.

 

„Imediat după ce am luat act de publicarea în Monitorul Oficial a moțiunii de cenzură, am convocat experții instituției pentru a identifica eventualele riscuri care ar putea bloca activitatea acestei instituții. După cum bine știți, la nivelul acestei instituții nu mai există niciun secretar de stat, nu mai există secretar general și din aceste considerente. Suntem într-o situție atipică. (…)Am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede Constituția”, a declarat Sevil Shhaideh, la Antena3.

La finalul săptămânii trecute, 25 dintre cei 26 de miniștri din Cabinetul Grindeanu și-au anunțat demisiile, după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. În weekend, premierul Sorin Grindeanu a semnat demisiile lui Carmen Dan și Sevil Shhaideh.



Miercuri, 241 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Sorin Grindeanu că nu a reușit să pună în aplicare măsurile din programul de guvernare. 

 

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă