11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportDean Thompson, întâlnire cu Ponta la Parlament. Ce au discutat cei doi...

Dean Thompson, întâlnire cu Ponta la Parlament. Ce au discutat cei doi oficiali

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, s-a întâlnit, miercuri, la Parlament, cu premierul Victor Ponta, pentru discuții referitoare la conferinţa Cyber Security care se va desfăşura săptămâna viitoare, la Parlament, informează Mediafax.

“Am discutat despre conferinţa Cyber Security, de luni şi marţi. Luni, marţi avem conferinţă mare aici, la Parlament, a fost şi domnul Zgonea”, a precizat Ponta.

Ponta a făcut această declaraţie după întâlnirea pe care a avut-o în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu oficialul american.

Întrebat în legătură cu îngrijorările transmise de Ambasada SUA privind proiectul de lege privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură penală, Ponta a răspuns: “Am discutat despre Conferinţa Cyber Security. Doar atât, e importantă conferinţa”.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a declarat că a fost şi el prezent la discuţiile cu oficialul SUA, arătând că a discutat despre această conferinţă.

“Am discutat despre programul de săptămâna viitoare pe summit-ul cyber security. Pe 11-12-13 mai, sunt trei zile, 11, prima zi, este dedicată exclusiv României şi parteneriatelor private şi discuţiilor dintre firmele din SUA şi autorităţile române şi partenerii privaţi. De asemenea, va fi summit-ul regional, unde vor veni reprezentanţi din alte 13 state din regiune, iar în ultima zi vom inaugura acel centru de inovare care este făcut şi cu sprijinul SUA”, a spus Grindeanu.

El a spus că a asistat doar la o parte din această întâlnire.

În perioada 11-13 mai, Ministerul pentru Societatea Informațională împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București organizează la București, la Palatul Parlamentului, un Summit Regional de Securitate Cibernetică.

La eveniment sunt invitate să participe 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau non-membre ale UE și NATO, care își vor prezenta politicile în domeniul securității cibernetice, vor aborda tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice, încercând totodată să identifice oportunități pentru colaborare internațională și regională și să facă schimb de bune practici în domeniu.

Summit-ul va aduce laolaltă companii și oficiali guvernamentali, specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

La acest summit este aşteptată prezența premierului Victor Ponta și a adjunctului Secretarului pentru Comerț, Bruce Andrews, din cadrul Departamentului Comerțului al SUA.

Tot în cursul zilei de miercuri, Ambasadele Marii Britanii și a Statelor Unite și-au exprimat îngrijorarea față  de modificările aduse Codului Penal și de Procedură Penală.

Citește și: UPDATE. Ambasadele Marii Britanii și a Statelor Unite, ÎNGRIJORATE de modificările aduse Codului Penal și de Procedură Penală

Astfel, Ambasada SUA a apreciat că modificările reprezintă un semnal descurajator pentru investitori, în timp ce Ambasada Marii Britanii  a atras atenția că Parlamentul trebuie să sprijine instituțiile sistemului judiciar și statul de drept, după ce senatorii au adoptat, marți, cu majoritate de voturi, ca măsurile preventive să fie dispuse doar dacă există ”indicii temeinice”.

Marți, senatorii Cristiana Anghel, Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PC și PSD) au propus, în Comisia Juridică, un amendament la Codul Penal şi cel de procedură penală, prin care ”măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice”, înlocuind sintagma ”suspiciuni rezonabile”, care a fost adoptat cu majoritate de voturi.

 

 

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă