27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Soţii Bodnariu şi noul lor avocat vor discuta cu ambasadorul României...

UPDATE: Soţii Bodnariu şi noul lor avocat vor discuta cu ambasadorul României la Oslo

UPDATE 12.35: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire la ambasada României la Oslo cu soţii Bodnariu şi un nou avocat, pentru a luat măsuri de rezolvare a cazului, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Totodată, el a mai spus că ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu oficialităţile de la Protecţia Copilului, zilele următoare.

“Prim-ministrul României urmăreşte personal acest caz şi doreşte să fie informat personal”, a mai subliniat Dan Suciu.

Conform solicitărilor familiei, în calitate de cetăţeni români, Guvernul va avea o implicare directă în acest caz, a mai spus reprezentantul Guvernului.

—-

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, face declaraţii de presă marţi, la ora 12:30, la Palatul Victoria, pe tema situaţiei familiei Bodnariu, potrivit Mediafax.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Citeşte şi: Cazul familiei Bodnariu, discutată de conducerea MAE şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti

 

 

Cele mai citite

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...
Ultima oră
Pe aceeași temă