19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDeputații dezbat, luni, moțiunea simplă PSD-ALDE împotriva ministrului Agriculturii

Deputații dezbat, luni, moțiunea simplă PSD-ALDE împotriva ministrului Agriculturii

Deputații dezbat, luni, moțiunea simplă inițiată de PSD și ALDE împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, urmând ca marți să fie dat votul final, informează Agerpres.

Dezbaterea moțiunii intitulată „Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă”, va începe la ora 16.00. Moţiunea sancţionează derapajele „grave” din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate, susțin PSD și ALDE.

„Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic”, se arată în textul moţiunii. 

În opinia iniţiatorilor, ministrul Achim Irimescu trebuie să plece, susținând că acțiunile și lipsa acțiunilor ministrului afectează siguranța națională.

„Preocuparea zilnică a acestui ministru este de a distruge câte ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fără a construi absolut nimic. Trecând peste declaraţiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii şi investitorii români din sectorul alimentar sau uneori au stârnit râsul unei ţări întregi, acţiunile şi inacţiunile ministrului Irimescu afectează siguranţa naţională, prin ameninţarea securităţii alimentare a României”, susţin iniţiatorii. 

Moţiunea simplă este semnată de 84 de deputaţi de la PSD şi ALDE.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă