18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDeputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament

Deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament

Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a anunțat, miercuri, că deputatul conservator Ion Diniță a demisionat din Parlament, informează Agerpres.

“Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniță Ion cu 1 aprilie 2015 am luat act de această demisie în ședința publică de astăzi 1 aprilie”, a declarat Valeriu Zgonea, în plenul Camerei Deputaților.

Plenul Camerei Deputaților urmează să vacanteze postul de deputat al lui Ion Diniță în ședința de vot final de miercuri.

Ion Diniță a fost ales deputat în Circumscripția electorală 8 Brașov, Colegiul uninominal nr. 7.

Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției pe 10 octombrie 2014 referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

Anchetatorii îl acuză pe Diniță de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță a fost aprobată pe 18 noiembrie de plenul Camerei Deputaților cu 274 voturi pentru și 55 împotrivă.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă