12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportDeputatul Constantin Adăscăliței, trimis în judecată pentru infracțiuni comerciale

Deputatul Constantin Adăscăliței, trimis în judecată pentru infracțiuni comerciale

Deputatul Constantin Adăscăliței a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, sub control judiciar, pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, (16 acte materiale), și folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, potrivit unui comunicat al DNA. 

De asemenea, odată cu Adăscăliței au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, și Constantin Toader, fiul lui Adăscăliței, Constantin Adăscăliței, Anghel Rotariu, Ciprian Dumitru Vlasie și Irina Pascaru. 

Citește și: Cazul Constantin Adăscăliței, analizat în Comisia Juridică

Constantin Toader director adjunct în cadrul unei societăți comerciale, la data faptelor, va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea,

Totodată, fiul lui Adăscăliței, Constantin, a fost trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, (9 acte materiale) și complicitate la infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în formă continuată, (9 acte materiale). 

Anghel Rotariu, Ciprian Dumitru Vlasie și Irina Pascaru au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că în perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de Adăscăliţei Constantin făcea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai mulţi reprezentanţi ai beneficiarilor unor contracte de prestări servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o altă firmă administrată, în fapt, tot de el. 

Citește și: Deputatul Adăscăliţei, cercetat sub control judiciar de procurorii DNA

De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit și facturarea şi achitarea, în numerar, atât către Adăscăliţei Constantin, cât și către ceilalți inculpați sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diverşi beneficiari le aveau faţă de firma în litigiu.

În perioada iulie – decembrie 2014, deputatul, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul aceleiași firme aflată în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmărind, totodată, să favorizeze alte societăţi la care acesta avea interese direct sau indirect.

Cele mai citite

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă