15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCe au discutat David Cameron şi Dacian Cioloş, la Palatul Victoria

Ce au discutat David Cameron şi Dacian Cioloş, la Palatul Victoria

UPDATE 18:20: Premierul Dacian Cioloş a vorbit, miercuri, la Palatul Victoria, despre întrevederea avută cu omologul său, David Cameron, şi a precizat că o temă de discuţie a fost nevoia de a găsi soluţii pentru muncitorii români, în Marea Britanie, cu privire la drepturile sociale şi, mai ales, alocaţiile sociale.

Un alt subiect abordat a fost importanţa politicii de vecinătate a României, cât şi problema migraţiei şi a subliniat că România şi Marea Britanie au “poziţii similare”.

UPDATE 15:06: Premierul britanic David Cameron a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 15.00 și a fost întâmpinat de către premierul Dacian Cioloș, scrie Mediafax. 

Cei doi oficiali s-au oprit pe holul Palatului Victoria, unde au făcut fotografii, Dacian Cioloș invitându-l apoi pe premierul britanic să viziteze mai multe săli ale Guvernului.

—–

UPDATE 12:01: Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu omologul său britanic, David Cameron, miercuri, la ora 15.00, la Palatul Victoria. Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 15.30, scrie Mediafax. 

—–

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, la Parlament, că va discuta cu omologul britanic David Cameron, miecuri, la Palatul Victoria, despre referendumul pe care Marea Britanie îl pregăteşte, cu privire la rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene. 

“Relaţia dintre Uniuniea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii, după cum ştiţi, Marea Bitanie pregăteşte un referendum legat de rămânerea sau părăsirea Uniunii Europene şi din această perspectivă sunt câteva propuneri pe care Regatul Unit le va face de reformare sau de adaptare a modului de funcţionare al Uniunii Europene şi în acest context dar şi în contextul relaţiilor bilaterale, chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron care vizitează şi România înaintea acestui Consiliu”, a arătat Cioloş, precizând că un alt subiect posibil “care este de obicei pe agenda Consilului European” este şi cel privitor la relaţii externe.

De asemenea, un alt subiect care ar urma să fie abordat în cadrul discuţiilor este cel legat de criza migranţilor.

Vizita oficială a premierului britanic are loc cu puţin timp înaintea Consiliului European de iarnă care are loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, şi în care se va discuta despre problema migranţilor. Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.

 

 

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă