14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportDetașament de pompieri, special înființat pentru Palatul Parlamentului. Care este motivul

Detașament de pompieri, special înființat pentru Palatul Parlamentului. Care este motivul

Clădirea Palatului Parlamentului dispune de un detaşament de pompieri, special înființat, întrucât funcționează fără autorizație ISU, informează Mediafax.

Mai mult, intervenția pentru stingerea unui posibil incendiu este dublată de formațiunile de intervenție organizate la nivelul structurilor Camerei.

“În Palatul Parlamentului există un detașament de pompieri, special înființat, intervenția pentru stingerea unui posibil incendiu fiind dublată de formațiunile de intervenție organizate la nivelul structurilor Camerei Deputaților, care ar fi predispuse la un risc mai mare de incendiu”, arată un comunicat de presă.

Astfel, îndrumarea și controlul activității de apărare împotriva incendiilor se efectuează în mod sistematic, prin structurile proprii ale serviciilor instituției, dar și prin structura special creată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF), înființată la Palatul Parlamentului prin HGR nr. 366/1995 și, ulterior, prin Legea nr.307/2006, arată sursa citată.

Citește și: Cîmpeanu: Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția împotriva incendiilor

Potrivit comunicatului de presă, încă din faza de proiect a clădirii, au fost prevăzute măsuri și soluții tehnice pentru securitatea la incendiu, fiind aplicate criteriile și nivelurile de performanță privind siguranța la foc din normativele și standardele specifice în vigoare la data respectivă.

De asemenea, Palatul Parlamentului este dotat cu dispozitive de detecție, semnalizare și anunțare a incendiilor, de stingere cu hidranți (interior și exterior), instalații de sprinkere cu apă pulverizată și gaz inert, stingătoare portative de incendiu și alte mijloace individuale de protecție și intervenție în caz de incendiu.

Avizul obligatoriu de la ISU a devenit subiect de interes după incendiul care a cuprins clubul bucureştean Colectiv, pe 30 octombrie, în urma căruia au murit 56 de persoane şi alte peste 150 au fost rănite.

Citește și: Bacău: Numărul solicitărilor de autorizaţii PSI a crescut de cinci ori

În zilele care au urmat tragediei, un fost membru în Consiliul de Administraţie al Sălii Palatului din Bucureşti a declarat că nici aceasta nu are aviz de la ISU, iar premierul interimar Sorin Câmpeanu, fost ministru al Educaţiei, a declarat, la rândul său, că 93% dintre şcolile din România funcţionează şi ele fără acest aviz al ISU.

 

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă