18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDinu Patriciu aşteaptă o primă decizie în dosarul Rompetrol

Dinu Patriciu aşteaptă o primă decizie în dosarul Rompetrol

Dinu Patriciu aşteaptă astăzi o primă decizie a magistraţilor în dosarul Rompetrol. Tribunalul Bucureşti a încheiat, în urmă cu o lună, dezbaterile în acest caz, anunţă Digi24.

La ultimul termen al procesului, reprezentantul DIICOT a cerut instanţei o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omul de afaceri, însă judecătorul a decis amânarea pronunţării unei decizii, iniţial pentru 2 august, iar apoi încă două săptămâni.

Instanţa este aşteptată să pronunţe o primă decizie în acest dosar ajuns pe masa judecătorilor încă din anul 2006. Procesul a avut aproape 60 de termene, însă judecarea pe fond, respectiv audierea inculpaţilor şi a martorilor, a început abia în 2011, până atunci fiind acordate zeci de amânări.

Dinu Patriciu este acuzat de procurori de şapte infracţiuni – delapidare, două infracţiuni de spălare de bani, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei de capital, dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii spun că în perioada 1999-2001 Dinu Patriciu şi-ar fi însuşit, în mod ilegal, 85 de milioane de dolari, bani cuveniţi bugetului de stat. Omul de afaceri ar fi încercat să piardă urma banilor prin încheierea unor contracte între firme din cadrul grupului Rompetrol, pe care îl administra la vremea respectivă.

Mai mult, potrivit rechizitoriului, în anul 2004, Dinu Patriciu ar fi dezvăluit unor apropiaţi informaţii privilegiate despre preţul şi condiţiile de tranzacţionare pe Bursă a acţiunilor Rompetrol.

Alături de Dinu Patriciu, în acest caz au mai fost judecate alte 11 persoane, printre care fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, sau jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Cele mai citite

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă