20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportDirectorul Agerpres, audiat după gafa diplomatică de la MAE

Directorul Agerpres, audiat după gafa diplomatică de la MAE

Directorul Agerpres, Alexandru Giboi, a fost audiat în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților după gafa diplomatică de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit B1 TV. 

Alexandru Giboi a fost audiat în Parlament după ce ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat omologului său german o broşură realizată de Agerpres în care a fost tipărită harta Franţei, peste care a fost pus steagul german, alături de harta României. 

Citește și: Șeful MAE: Incidentul cu broşura mi-a afectat imaginea

Şeful Agerpres a recunoscut că le-a aparţinut greşeala tehnică şi că angajatul responsabil a fost sancţionat cu 10% din salariu pe 3 luni.  

„Marți, prima zi după evenimentul nefericit, am făcut o sesizare la comisia de disciplină a agenției, comisia s-a reunit miercuri la 10.00 s-a discutat situația și domnișoara care se ocupă de partea, de greșeala respectivă a fost sancționată, pot să vă spun și cu cât, 10%, salariul taiat pe 3 luni”, a declarat șeful Agerpres. 

Deputatul Liliana Mincă, membru în Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor, i-a cerut demisia lui Alexandru Giboi.

Citește și: Macovei și Papahagi cer demisia ministrului de Externe, după gafa diplomatică

În urma gafei diplomatice, șeful MAE, Bogdan Aurescu, a decis să o demită pe purtătoarea de cuvânt a ministerului, Brândușa Petrescu. 

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă