16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportDiscuţiile pe Codul Fiscal, săptămâna viitoare. Ce partide participă la negocieri

Discuţiile pe Codul Fiscal, săptămâna viitoare. Ce partide participă la negocieri

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, vineri, că liderii partidelor au stabilit că de data de 20 august vor avea loc discuţiii despre Codul Fiscal.

n urma discuțiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10 AM, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuțiile tehnice vor fi urmate de discuții politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015", a scris Predoiu pe contul său de Facebook.

Predoiu a mai afirmat că discuțiile tehnice pe Codului Fiscal vor fi urmate de discuții politice, până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24 august.

PNL a propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum: macro-stabilitatea economică, în special, Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.
Parlamentul va fi convocat într-o sesiune extraordinară în perioada 24-26 august pentru a discuta cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.

UNPR a transmis, vineri, că ministrul Eugen Nicolicea și senatorul Haralambie Vochițoiu, vor participa la negocierile privind Codul Fiscal, din data de 20 august, afirmând că participanţii la discuţii trebuie să vizeze identificarea unor soluţii şi nu câştiguri politice. "Din partea UNPR vor participa ministrul Eugen Nicolicea și senatorul Haralambie Vochițoiu, specialiști care au experiența și pregătirea necesare pentru susținerea tehnică a punctelor de vedere ale Uniunii pe această temă", se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins varianta Codului Fiscal propus de Guvern şi adoptat de Parlament. Şeful statului a trimis legea la reexaminare, iar aleşii au decis că se vor întruni în sesiune extraordinară în perioada 24-26 august pentru a discuta cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Fiscal.august pentru a discuta despre modificările care vor urma a fi făcute la Codul Fiscal.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă