17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportSenatorii juriști: Doar Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condiţiile pentru...

Senatorii juriști: Doar Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condiţiile pentru CCR. PSD, nemulţumit

UPDATE 14:50. Social-democraţii acuză un abuz în decizia Comisiei juridice din Senat de invalidare a candidaturii deputatului independent Marian Enache, pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din partea Senatului, şi vor cere în Biroul Permanent reluarea procedurii în comisie, potrivit unor surse parlamentare, citate de News.ro.

—————

Comisia juridică a Senatului a decis marţi că doar candidaturile senatorului Ruxandra Jipa şi judecătorului Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit condiţiile pentru a ocupa un post de magistrat la Curtea Constituţională, informează Agerpres

Totodată, candidaturile pentru CCR ale fostului Avocat al Poporului Gheorghe Iancu şi deputatului Marian Enache nu au fost acceptate. 

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a precizat, după şedinţă, că doar Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe au îndeplinit cerinţele pentru a candida la acest post. 

“În privinţa numirii la Curtea Constituţională, am avut patru CV depuse la comisie, dar doar două au îndeplinit cerinţele Biroului permanent, şi anume acelea ca aceste dosare, aceste CV-uri să vină prin grupuri parlamentare sau de la senatori. Doamna Ruxandra Jipa, în calitate de senator, şi-a depus această candidatură şi doamna Mona Lisa Neagoe a fost propunerea venită din partea grupului parlamentar PNL. Ceilalţi doi candidaţi, neavând această susţinere, nu au putut intra în discuţia comisiei”, a arătat Boboc. 

Citeşte şi Judecătorul Valer Dorneanu asigură interimatul CCR

Mona-Lisa Neagoe a primit patru voturi favorabile şi unul împotrivă, iar Ruxandra Jipa a avut patru voturi contra şi unul pentru. 

Raportul va fi transmis plenului, Biroul permanent urmând să decidă când va intra în plen, a spus Boboc. 

El a arătat că a fost cvorum la comisie, fiind prezenţi membri de la toate partidele, inclusiv de la PSD. “Colegii de la PSD nu au vrut să voteze. Au dat voturile înapoi albe, au fost voturi nule acelea”, a explicat Boboc. 

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu, deputatul Marian Enache, senatorul Ruxandra Jipa şi Mona-Lisa Neagoe şi-au depus candidaturile pentru un post de judecător la Curtea Constituţională. 

Senatul a respins, în urmă cu o lună, în plen, candidaturile lui Ioan Chelaru, Ruxandra Jipa şi a Mona-Lisei Neagoe şi procedurile au fost reluate. 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre raporturile comerciale cu Turcia: „Este cel mai important partener economic al României non-UE”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că cel mai important partener economic al României non-UE este Turcia, ajungându-se la raporturi comerciale între cele două...

Descoperă soluțiile profesionale de curățare și igienizare a mâinilor

Te preocupă sănătatea echipei pe care o coordonezi sau îţi doreşti ca partenerii şi clienţii tăi să aibă acces la cele mai eficiente soluții...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...
Ultima oră
Pe aceeași temă