19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportDosar Colectiv. De ce NU a atacat Prefectul Capitalei hotărârile Primăriei Sectorului...

Dosar Colectiv. De ce NU a atacat Prefectul Capitalei hotărârile Primăriei Sectorului 4

Prefectul Capitalei a declarat, marți, că nu a putut ataca în contencios-administrativ hotărârile Primăriei Sectorului 4 cu privire la Clubul Colectiv, deoarece nu a avut motive, potrivit Agerpres. 

“În ceea ce privește Hotărârile nr. 20/29.02.2012 și nr. 22/29.02.2015 ale Consiliului local al sectorului 4, acestea au fost transmise de secretarul sectorului 4, prin adresa nr. 7.019/09.03.2012 a Primăriei sectorului 4, și au fost înregistrate la Instituția Prefectului Municipiului București sub nr. 4.755/12.03.2015. Asupra acestor hotărâri, în temeiul art. 19 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a fost efectuat controlul de legalitate și nu au fost reținute elemente care să conducă la aplicarea art. 3 alin. (1) din Legea contenciosului-administrativ nr. 554/2004, modificată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii. 

Citește și: Principalul suspect în cazul studenților înjunghiați, REȚINUT

Conform legislației, prefectul poate ataca în fața instanței de contencios-administrativ actele emise de autoritățile administrației publice locale dacă le consideră nelegale.

“În aplicarea art. 115 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, secretarul sectorului 4 a transmis Instituției Prefectului Municipiului București atât dispozițiile emise de primarul sectorului 4 în anul 2012, cât și hotărârile adoptate de Consiliul local al sectorului 4 în același an, documente asupra cărora a fost efectuat controlul de legalitate”, mai arată sursa citată.

Solicitarea DNA a fost făcută în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, în care se cercetează comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Procurorii au cerut informații Prefecturii despre Hotărârea Consiliului Local al Primăriei Sector 4 nr.20 din 29.02.2012, referitoare la modelul autorizației de funcționare pentru activități comerciale, la actele necesare eliberării acestei autorizații și la cererea pe propria răspundere a agentului economic, precum și despre dispozițiile primarului.

Primarul și consiliul local sau județean, potrivit dispozițiilor legale în domeniu, sunt obligați să trimită toate dispozițiile sau hotărârile adoptate prefectului, iar prefectul își exercită prerogativa de verificare a legalității actelor administrative.

Cele mai citite

Dacă mai avea antrenori dinamoviști la încă 12 echipe, trupa din Ștefan cel Mare era campioană

Ilustrație: Marian Avramescu Formația Fotbal Club Dinamo București 1948 a scăpat de retrogradarea directă din Superliga României și, acum, e aproape să câștige și...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Marcel Ciolacu despre altercația dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu: E de cascadorii râsului

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în cadrul conferinței de presă de la Ankara, despre bătaia din Parlament între doi foști miniștri PNL, Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă