23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportRaportul Colectiv: Premierul Cioloș l-a convocat pe Raed Arafat la Guvern

Raportul Colectiv: Premierul Cioloș l-a convocat pe Raed Arafat la Guvern

UPDATE 14.45: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a ajus, luni după-amiază, la Palatul Victoria, pentru discuţii pe tema raportului privind incendiul din Colectiv.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, se întâlnește, luni, cu premierul Dacian Cioloș și şeful Corpului de control al prim-ministrului, Valentin Mircea, pentru a discuta despre raportul privind intervenţia de la clubul Colectiv şi prezentarea punctului de vedere al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), potrivit Agerpres.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, mai multe aspecte din raportul Corpului de control al premierului în cazul Colectiv nu corespund cu informaţiile existente la nivelul structurii şi conţin recomandări ce nu concordă cu diferite acte normative sau care reglementează proceduri naţionale ori internaţionale. 

Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia de urgenţă la incendiul din clubul bucureştean. Potrivit documentului, absenţa coordonării a fost generată în principal de: „lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară”. 

Citește și: DSU: Raportul Corpului de control al premierului, în dosarul Colectiv, prezintă neconcordanţe și neclarități

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului General au cerut, vineri, un supliment de expertiză în dosarul Colectiv, pe motiv că expertizele și raportul Guvernului în cazul tragediei de la Colectiv conțin informații contradictorii. Termenul de finalizare este o săptămână, conform surselor României libere. 

64 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în incediul din 30 octombrie, care a avut loc în clubul bucureștean Colectiv.

 

 

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă