17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportDosarul despăgubirilor: Ce mită ar fi luat deputatul Theodor Nicolescu

Dosarul despăgubirilor: Ce mită ar fi luat deputatul Theodor Nicolescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu, pentru luare de mită și abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Nicolescu a fost, ieri, la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă că este urmărit penal şi pentru luare de mită, pe lângă cele trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, pentru care era deja urmărit penal. Potrivit noilor acuzații, în perioada în care a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Nicolescu a luat peste 6,2 milioane de lei pentru a soluţiona favorabil anumite dosare, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Dosarul a fost deschis după ce, în ianuarie 2015, ANRP a sesizat DNA, ca urmare a unor nereguli găsite la controale privind dosare de retrocedări. Potrivit acuzațiilor inițiale, în 2007, Theodor Nicolescu a cerut de la trei persoane un procent de cinci la sută din totalul acţiunilor pe care aceştia urmau să le primească în urma conversiei titlurilor de despăgubire din dosarele aflate la ANRP. În schimbul banilor, el a dat asigurări că vor fi soluţionate favorabil şi cu celeritate dosarele de despăgubire.

Cererea DNA a ajuns, ieri, la Camera Deputaţilor, iar Biroul Permanent va fi convocat pentru astăzi pentru a declanşa procedura. În paralel, liberalii au anunțat că Nicolescu și-a dat demisia din Comisia juridică a Camerei Deputaților, unde deținea postul de vicepreședinte.

Nicolescu este implicat în același dosar în care a fost arestat pentru 30 de zile Horia Georgescu, fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI). Consiliul Național de Integritate (CNI) a luat, ieri, act de această demisie, iar până la alegerea unui nou şef al ANI, instituţia va fi condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan.  

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă