16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportDragoș Pîslaru: Trebuie să recunosc că am avut discuţii cu USR, mi...

Dragoș Pîslaru: Trebuie să recunosc că am avut discuţii cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei şi recunosc că e tentant. Nicușor Dan: Este singura opțiune politică în care se pot realiza proiectele acestuia

Ministrul Muncii Dragoș Pîslaru a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că în două săptămâni va anunța dacă intră în partidul Uniunea Salvați România (USR), condus de Nicușor Dan, precizând că, în prezent, poartă discuții în această privință.

„Trebuie să recunosc că am avut discuţii cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei şi recunosc că e tentant. Pentru că USR e acum un partid care vine cu oameni complet nepătaţi din perspectiva etică, morală, de corupţie şi care au o agendă progresistă”, a declarat Pîslaru, întrebat dacă ia în considerare să intre în această formațiune.

Totodată, ministrul Muncii a fost întrebat dacă se gândește la o candidatură la parlamentare și la un post în conducerea partidului. În acest context, Dragoș Pîslaru a răspuns: „Ca să te gândeşti trebuie să ţi se ofere”. „Motivul pentru care m-aş duce în USR e strict pentru a găsi o cale de a susţine câteva lucruri cristalizate în ultima vreme pentru următoarea agendă în spaţiul public. Deci nu e vorba de o ambiţie personală, ci de încercarea de a proiecta o agendă. USR e acum cea mai deschisă formaţiune la o agendă de progres, care să ia în calcul reforme de tipul celor pe care acest guvern le-a început. Mă uit la declaraţiile publice, la oamenii de acolo. Am avut discuţii la nivel de potenţial de implicare, dar să vorbim despre ce şi cum, asta e mult”, a explicat el, precizând că nu este o decizie deja luată.


CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan: Mulți din miniștri din Cabinetul Cioloș sunt ceea ce așteptăm noi, se regăsesc în profilul USR


Informația a fost confirmată, luni, și de președintele USR, Nicușor Dan, potrivit Agerpres. El a menționat, totodată, că ministrul ar urma să ia o decizie în decurs de două săptămâni, având în vedere că, în momentul în care va intra în partid, va trebui să renunțe la portofoliul ministerial.

„Posturile pe liste (pentru alegerile parlamentare — n.r.) le stabilim colegial. Probabil că va fi un post pe listă, dar asta în urma votului tuturor oamenilor, nu printr-o negociere de acum. Așteptarea de două săptămâni este pentru a vedea dacă poate să lase pe mâini bune proiectele pe care le-a început în minister”, a declarat Nicușor Dan, pentru Agerpres.

El a mai arătat că, în aceeași perioadă în care au început discuțiile cu Dragoș Pîslaru, USR a inițiat contacte și cu alți membri ai Guvernului. Nicușor Dan a reiterat însă că nu poate preciza numele miniștrilor respectivi, până nu va fi luată o decizie. „Ne învârtim în aceleași cercuri de fapt și cu toată grupa de oameni care este în Guvern discuțiile au început cam în același timp”, a adăugat liderul USR.

El a menționat că Dragoș Pîslaru dorește să se implice în continuare în susținerea proiectelor sale. „Am discutat și asta (despre proiecte — n.r.), desigur, dar ce este important e că dumnealui consideră că aceasta este singura opțiune politică în care se pot realiza proiectele pentru care s-a luptat să le implementeze”, a susținut el.

În data de 20 septembrie, preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR) a declarat că va anunţa numele candidaţilor pentru parlamentare în ultimele zile de depunere a listelor. Totodată, el a precizat că poartă discuții cu „cinci, șase” membri ai actualului Guvern privind o eventuală candidatură a acestora pe listle USR.

„Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă