12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDușa: România dorește consolidarea cooperării militare cu China

Dușa: România dorește consolidarea cooperării militare cu China

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat duminică, la Beijing, că România dorește consolidarea cooperării militare cu China, informează agenția Xinhua, potrivit Agerpres.

Vizita lui Mircea Dușa în Republica Populară Chineză, care se desfășoară în perioada 28 septembrie — 1 octombrie, are loc cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China.

Citește și: Zeci de mii de chinezi în stradă, pentru democrație

Ministrul român s-a întâlnit duminică cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale, generalul Xu Qiliang, care a afirmat că România este una dintre primele țări care au stabilit relații diplomatice cu China. El a adăugat că Beijingul consideră România un prieten de încredere și un partener în Europa Centrală și de Est.

China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor militare cu România, a afirmat Xu Qiliang, subliniind că țara sa dorește o consolidare a schimburilor și a cooperării cu România în scopul sporirii încrederii și a înțelegerii reciproce.

China și România au stabilit relații diplomatice pe 5 octombrie 1949, la patru zile după proclamarea Republicii Populare Chineze, amintește Xinhua.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă