16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportDușa i-a scris preşedintelui Băsescu: Il rog să ceară la Bruxelles creșterea...

Dușa i-a scris preşedintelui Băsescu: Il rog să ceară la Bruxelles creșterea deficitului pentru Apărare

Mircea Dușa, ministrul Apărării, a declarat, miercuri, după dezbaterile din comisiile reunite de buget, că i-a trimis președintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îî cere să pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea creșterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget. "Eu i-am trimis domnului președinte o scrisoare prin care-l rog mâine la Consiliul European să aducă în discuție acest subiect, vis-a-vis de sporirea bugetului pentru Ministerul Apărării", relatează Mediafax.

Dușa a mai precizat că a anexat la scrisoarea către președintele Băsescu și alte scrisori trimise "la ceilalți lideri europeni de a face acest demers în vederea obținerii de derogării pentru creșterea deficitului".

Comisiile parlamentare reunite de apărare au avizat, marți, favorabil bugetul Ministerului Apărării și au adoptat în unanimitate un amendament propus de Opoziție, de majorare cu 0,3% a bugetului destinat acestui domeniu, a declarat deputatul PNL, George Scutaru care a menționat că amendamentul vine în urma discuțiilor pe marginea majorării bugetului alocat Apărării până la 2% din PIB în decursul următorilor ani.

Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, deoarece oficialul CE a motivat că nu are mandat pentru o decizie care trebuie luată doar de către Consiliul European, a anunţat pe 9 decembrie premierul Victor Ponta, după încheierea negocierilor cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială, pe marginea bugetului de stat pe 2015.

Ponta a precizat că a avut deja o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca România să solicite în următorul Consiliu European, din această lună, aprobarea pentru aceste cheltuieli suplimentare destinate armatei, cu o majorare corespunzătoare a deficitului bugetar, şi a arătat că, dacă avizul nu va putea fi obţinut la această reuniune, atunci va discuta şi cu viitorul preşedinte, Klaus Iohannis.

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă