10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportE oficial: Ioana Petrescu devine din nou consilierul premierului

E oficial: Ioana Petrescu devine din nou consilierul premierului

Premierul Victor Ponta a semnat, joi, decizia prin care Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanţelor, este numită consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului.

Aceasta anunţase, luni, că va reveni în poziţia de consilier al premierului, funcţie ocupată în perioada septembrie 2013 – martie 2014.

Petrescu a afost numită ministru al Finanţelor în luna martie a acestui an. În noua configuraţie guvernamentală, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului.

Ioana Petrescu a fost întrebată, pe 1 decembrie, de jurnalişti, după ce a participat la parada militară din Bucureşti, dedicată Zilei Naţionale, dacă îi este teamă că va fi remaniată, ea precizând: "Nu, cu siguranţă nu, eu sunt aici să-mi fac treaba până la capăt".

Cu un doctorat în Economie la Harvard University, Ioana Petrescu a absolvit Wellesley College (SUA), fiind licenţiată în economie şi matematică. Înainte de reveni în România, Petrescu a activat ca profesor asistent la Universitatea Maryland School of Public Policy.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă