7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportEduard Hellvig este noul șef al Serviciului Român de Informații

Eduard Hellvig este noul șef al Serviciului Român de Informații

UPDATE 17:22: Eduard Hellvig a depus jurământul pentru noua funcție. Noul director SRI le-a mulțumit parlamentarilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o.

Hellvig a vorbit despre situația din Ucraina de Est, relația cu Uniunea Europeană și cu partenerii NATO și controlul parlamentar.

———

UPDATE 17:20: Eduard Hellvig este noul director al SRI după votul din plenul Parlamentul. Din 513 voturi exprimate de parlamentari, 498 au fost pentru în timp ce contra au fost 15 voturi. 

UPDATE 16.00: A început votul pentru numirea lui Hellvig la conducerea SRI.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că Eduard Hellvig propus pentru şefia SRI "nu are o experienţă relevantă şi nu este o personalitate cu autoritate recunoscută în zona de securitate naţională" şi speră că acesta nu-i va confirma "dubiile", conform Mediafax

Citește și: Tăriceanu: Hellvig nu are experiență pentru SRI

——–

Plenul Parlamentului va vota, luni, în ședință comună a celor două Camere, numirea lui Eduard Hellvig la șefia Serviciului Român de Informații (SRI), după validarea acestuia în comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea președintelui Klaus Iohannnis, conform Mediafax.

Tot luni, plenul reunit va adopta hotărâri de modificare a componenței Comisiilor de cod electoral și de revizuire a Constituției, dacă PNL și PSD ajung cu negocierile la un punct comun.

Citește și: VIDEO. Dispute în Parlament pe marginea votului pentru numirea lui Hellvig la SRI

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercurea trecută, la propunerea PSD, ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, începând cu ora 16.00.

Comisia de control al activităţii SRI a aviat, cu o zi în urmă, favorabil nominalizarea acestuia la șefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Citește și: Altfel despre numirea lui Hellvig la SRI. Iohannis ca Băsescu?

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă