7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportElena Udrea: Victoria lui Dodon în Republica Moldova este rezultatul unei politici...

Elena Udrea: Victoria lui Dodon în Republica Moldova este rezultatul unei politici externe dezastruoase a României. În timpul lui Traian Băsescu, nu s-ar fi întâmplat niciodată aşa ceva

Victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova este comentată şi de politiciana Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook, aceasta susţinând că acest triumf este "rezultatul direct al unei politici externe dezastruoase a României în ultimii câţiva ani".

Udrea susţine că Iohannis şi Cioloş nu au ajutat cu nimic Republica Moldova, o ţară care se confruntă atât cu o criză politică cât şi cu o criză economică devastatoare. Aceasta mai adaugă faptul că "în timpul lui Traian Băsescu nu s-ar fi întâmplat niciodată aşa ceva".

"Victoria candidatului pro-rus în Republica Moldova este rezultatul direct al unei politici externe dezastruoase a României în ultimii câţiva ani. 

Iohannis şi Cioloş nu au ajutat cu nimic Moldova, chiar dacă ţara trece printr-o criză economică devastatoare. Uitaţi-vă că amândoi s-au ţinut departe de acest subiect. Şi asta pentru că nu-i interesează.

În timpul mandatului lui Ponta de Prim-ministru, acesta a întreţinut relaţii cu oligarhii, cu Plahotniuc şi premierul acestuia, Iurie Leancă. Forţele veritabil pro-europene nu au beneficiat de sprijin de la Guvernul PSD, pentru că basarabenii votaseră cu Traian Băsescu în 2009.

Serviciile noastre de informaţii nu şi-au făcut treaba deloc. În loc să se ocupe cu adevărat de urmărirea ţelului naţional, au preferat să se concentreze pe acapararea Puterii în România şi subordonarea Justiţiei. Inclusiv consultanţii trimişi de SIE în Republica Moldova pe la diverşi politicieni de peste Prut se fac vinovaţi de acest eşec colosal. 

În timpul lui Traian Băsescu, nu s-ar fi întâmplat niciodată aşa ceva. De altfel, dintre toţi politicienii români, fără pârghii concrete de acţiune, el s-a bătut cel mai mult pentru drumul european al Republicii Moldova. 

Singura rază de lumină din stânga Prutului vine dinspre Maia Sandu, o femeie puternică şi curajoasă, care a reuşit mult mai mult decât ar fi făcut-o orice bărbat. Cred că, în jurul său, se poate construi o opoziţie puternică faţă de Dodon, veritabil pro-europeană", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă