17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportEugen Nicolăescu, posibil viceguvernator BNR

Eugen Nicolăescu, posibil viceguvernator BNR

PNL va obține postul de viceguvernator BNR, în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, afirmă surse din PSD. Pentru această funcție ar urma să fie propus Eugen Nicolăescu, deputat PNL.
 
Postul a rămas vacant în august 2016, dar politicienii nu s-au înțeles în privința succesiunii. Liberalii au invocat faptul că postul le revine pentru că fusese ocupat de Bogdan Olteanu, fost membru PNL. Însă, PSD a revendicat, inițial, postul pentru că nu exista o înțelegere scrisă care să menționeze că postul le aparține liberalilor, numirea se realizase pe baza unei cutume. Ieri, însă, surse social-democrate au declarat că PSD renunţă la acest post şi acceptă să fie ocupat de liberali. Acest punct de vedere reprezintă o răsturnare de situaţie, în condiţiile în care liderul PSD Liviu Dragnea declara, la începutul lunii martie, că funcţiile de viceguvernator BNR şi de preşedinte AEP vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a stabili cine va fi propus pentru a le ocupa.
 
”A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de funcţii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite preten­ţii. Dacă voiau, îşi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea”, au declarat şi surse liberale.
 
Postul de viceguvernator al BNR a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu şi-a depus, în august 2016, demisia din funcţie. În 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la prim-ministrul de la acea dată, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru numirea lui ­Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.
Olteanu, care ocupa a treia treaptă în ierarhia BNR – după guvernatorul Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul înalt oficial al băncii centrale aflat într-o asemenea situaţie. 
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă